sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mistä on hyvät agilitykoirat tehty?

No niistä taitavista ohjaajista tietenkin :D

Olin buukannut vuoden toiset aksakisat Juhannukselle Tuorlaan, perinteisesti :) Kaksi starttia perjantaina ja toiset kaksi lauantaina. Ennen kisoja käytiin ottamassa kenraalit Caloanderin Jennan treeneissä Lohjalla. Edellisten epäonnisten treenien jälkeen nää oli oikein fiiliksenkohotustreenit :) Ja hyvään saumaan tuli, me niin tarvittiinkin vähän uskonpalautusta omaan osaamiseen!

Rata oli haastava, mutta tosi kiva. Vähän tekniikkaa ja vähän suoraa luukutusta ja päästiin taas leijeröimäänkin ;) Keskustan hyppypyöritys oli tosi hankala... tekniikat ei ole mun vahvuus ja vielä haastavampaa on, kun niitä joutuu tekemään monta peräkanaa :P Mutta kasattiin se pätkissä ja kas kummaa lopulta koko tekniikkapläjäys-härdelli putkeen nollalla läpi :) Jei hyvä me ja Jennan hyvät ohjeet!! Erityisesti saatiin kehuja valssin merkkauksista ja tiukoista käännöksistä :)

Putkilla leijeröinti oli tällä kertaa ihan pala kakkua Tipille:D Pikkasen eri meininki, kuin niissä viime viikon treeneissä :) Jenna sanoi, että hän niin toivoisi, että käytettäisiin näitä tekniikoita myös kisoissa, kun ne kerran meiltä näin hyvin onnistuu...Täytyy yrittää uskaltaa jossain vaiheessa...;) Mun suureksi yllätykseksi myös putki-A erottelut toimi aivan huisan hienosti!! Siis kuinka ihmeessä Tipi voi muka osata tuon erottelun? Viime treeneissä ei osannut sitä(kään) ja nyt se meni kuin vettä vaan, hih :D Kiitokset Jennalle aivan super-kivoista treeneistä jälleen kerran. Siinä on kyllä kouluttaja, joka osaa muuttaa vaikeatkin jutut helpoiksi :)

Piipa juhannuskisoissa
Kuva Sirpa Saari

Hyvillä mielin suunnattiin siis perjantaina Tuorlaan:) Molemmat perjantain radat vaikutti rataantutustumisissa tosi kivoille ja mentäville. Eikun kisaamaan...

Eka radalla Tipi otti kisa-uransa ekan kontaktivirheen puomilta...me törmättiin kun olin totaali-myöhässä ohjauksessa..tein vallan hienon pyllähdyksen putkelle...ja sit homma levisi niin totaalisesti, että ainoastaan loppusuora meni suunnitelmien mukaan ja kaikissa muissa kohdissa olin ihan eri puolella kuin olin suunnitellut... ja tämä kaikki siis yhdellä radalla :D Ja tulokseksi vain vitonen (se kontakti) ja 4.sija...siis voi hyvää päivää :D Oli kyllä meidän huonoin vitonen ikinä :D Aika oli kolmanneksi nopein, joten ei muillakaan ihan putkeen ole mennyt ;) Onneksi siinä törmäyksessä ei käynyt mitään!! Ei se oikeasti ole ihan vaaratonta olla huono ohjaaja:(

Sirpa Saari on hienosti onnistunut ikuistamaan Tipin elementissään ;)
 
Hyppikselle oli laitettu alun keppien tykö putki ansa, jonka ajattelin blokkaavani sijoittumalla keppien oikealle puolelle. Suunnitelma hyvä, toteutus huono! Unohdin ottaa koiran mukaan ohjaukseen ja sinne se livahti putkeen, kääks :D Sit taas vähän sipsuttelua mun osalta, jonka ansiosta en lopulta ehdi ohjaamaan yhtä hyppyä...siitä sitten räpellettiin suht puhtaasti maaliin. Mutta siis putki livahduksesta HYL.
 
"Ohjeita! Ohjeita!!! OHJEITA!!!!!" :D
Kuva Irene Vinha
 
Lauantain radatkin oli varsin kivan oloisia, ei mitään hirmu vaikeaa tai mahdotonta..kyllä meidän näistä pitäisi selvitä...niin...;)
 
Eka radalla Tipi juoksee jostain syystä puomin ohi (en tiedä miksi?), mutta nyt pysähtyy hyvin alastulolle :) Sitten "kylmän rauhallisesti" vedän neidin väärään päähän putkea..miten tää oikeasti on näin vaikeaa;) Sieltä Piipa nappaa vielä muurin ylimääräisenä ja kyntää samalla vähän maata:( Kepeillä vika väli jää pujottelematta, otan tästä täysin syyn itselleni! Varmasti vedätän tai jotain ihan liikaa!! Hylly alla niin ei jääty korjaamaan. Seuraavalla kuudella esteellä jää suunilleen joka kolmas este ottamatta ja An ja keinun kontaktilta karkaa ilman lupaa...Voi mitä juhannus-sähellystä :D
 
Ja näin saadaan mutkat suoriksi ;)
Kuva Irene Vinha
 
Ja taas mennään :D
Kuva Irene Vinha
 
 
Vika radalla kuvaajalla sekoittui on ja off nappi, joten rata ei tullut videolla :D En enää muista mitä siellä tapahtui, muuta kuin, että hyllyrivi kasvoi ;)
 
On se vaan suloinen *sydän*
Kuva Irene Vinha
 
 
Joten samalla kaavalla jatkettiin kuin viime juhannuskisoissa, joista siis myöskin saldona 3xHYL ja vitonen... perinteitä noudattaen tänäkin vuonna ;) Ja sama videon muodossa:
 
 
Että näin :D Nadja ehdotti, että ehkä me tarvitaan lisää kisoja alle, jotta saadaan enemmän rutiinia tekemiseen. Voi pitää paikkansa!! Mulla siis hajoaa ohjaus ihan täysin heti ekaan virheeseen, joten voi hyvinkin olla, että kokemus toisi varmuutta. Olen nyt katsonut meille muutamat kisat heinäkuulle. Tavoitteena hakea kisarutiinia, nollia en edes toivo tai halua! Me ei tod olla valmiita kolmosiin!! Miljoonat kiitokset vielä Sirpalle ja Irenelle ihanasti kuvista!! Aivan mahtavaa saada näitä kuvamuistoja :)

Keskiviikkona saatiin tuurausvuoro Niinun treeneihin Espooseen. Tehtiin ihan tosi hauskaa luukutusrataa:) Keskityttiin tosi paljon ennakointiin, siihen, että ohjaus alkaa jo siellä 1-2 estettä etukäteen eikä vasta ennen suoritettavaa estettä :) Vitsi miten hienoja käännöksiä, ohjauksiin tuloja ja lähetyksiä saatiin, kun osasin ennakoida:) Ja tehtiin taas aivan huisan upea putki-puomi erottelu!! Kai mun on uskottava, että Tipi osaa tän:) En vaan tajua miten se on mahdollista, kun ollaan viimeksi treenattu näitä joskus ikuisuus sitten..Viisas-taitava-super-Piipanen! Todelliset hyvänmielen treenit nämäkin!! Ja kiva nollaus noihin juhannuksen räpellyksiin:)

Mua kyllä hiukan hirvittää treenailla näin helteellä. Kuulin juuri kaverin koirasta (sterkattu pk-collie), joka sai lämpöhalvauksen kesken koiratanssitreenien. Teki ihan super-suoritusta ja sit ihan yhtäkkiä oli vaan jalat lähteneet alta;( Pistää kyllä miettimään, että kuinka paljon sitä uskaltaa koirien kanssa aksata tai tokoilla helteellä..Viilennysloimeakaan kun en oikein tohdi käyttää ennen suoritusta(siis agilityssa), kun eikö se vähän niinkuin vesitä lämmittelyn idean..? Onneksi meillä alkoi nyt treeneissä kesätauko, niin ei tartte stressata tämän asian kanssa:) Kisasuoritukset on niin lyhyitä, että luulisi ettei niistä vaaraa, kun vaan juotan koiran ennen ja jälkeen suorituksen hyvin. Kyllä vaan tieto lisää tuskaa, tässäkin asiassa...

Tuli oikein jaaritus-päivitys taas ja olen ihan naatti pitkän viikonlopun jäljiltä...joten tokon SM-kisa raportti tulee ehkä huomenna...ja mullahan alkoi nyt loma, joten päivityksiä saattaa olla muutenkin vähän tiuhempaan tiedossa..jos me vaan ehditään kaiken lomailun keskellä:) Ihanata, ihanata!! Ja nyt hyvät yöt!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki yhdessä kulkien...

Sadejakson jälkeisen hellepäivän kunniaksi käytiin tänään uikkailemassa töitten jälkeen. Tai tytöt uikkasi ja mä kastauduin, johon siihenkin meni varmaan 20 minuuttia :D Se on niin kylmää edelleen tuo vesi, hrrr :D Kiitokset seurasta Heidi ja russelitytyt!! :)

Loppu on sit treenipäivitystä, että ketä ei kiinnosta, niin nyt kannattaa lopettaa lukeminen :D

Viime viikon ohjatut aksat oli aikas hmm, kaaottiset...tehtiin tän yhden treenin aikana enemmän epäonnistumisia kuin monissa viime treeneissä yhteensä ja no suoraan sanottuna oltiin ihan super-huonoja!! Rata oli osaltaan ihan liian vaikea meille..esim. leijeröinti yksistään vaatii treenaamista ja jos siihen yhdistetään pimeä putkikulma kera putki-puomi erottelun, niin... no ei vaan onnistunut meiltä! Me ei vaan olla niin hyviä!! Mut jos me ei teknisesti ollakaan niin taitavia, niin ainakin mulla on ihan älyttömän hieno koira :D Mikään ei oikein meinannut onnistua ja ja Tipi vaan jaksaa ja jaksaa ja jaksaa ja jaksaa!! On siinä vaan melkoinen moottori tuossa pienessä sinisessä koirassa :) Pikku-muru! Oikeasti en haluaisi treenata niin vaikeita juttuja/ratoja, ettei ne onnistu! Se on väärin koiraa kohtaan, vaikka koira ei epäonnistumisista lannistuisikaan! Ja en usko, että opitaan epäonnistumisista mitään, jos ei niiden jälkeen saada sitä onnistumista! Hauskuus ennenkaikkea!! Tämmöset treenit tällä kertaa..toivottavasti seuraavat treenit on enemmän meidän osaamistasoa:)

Torstaina töitten jälkeen kimppatreenaamaan tokoa Mikaelan, Taon ja Taavin kanssa. Satoi taas koko illan, ihan niinkuin viimeksikin..onneksi tihkua vaan, mutta on meillä kyllä ihan uskomaton tuuri säiden suhteen:P Saana pääsi ekana hömppäämään:) Se oli sellaista hyvänmielen touhuamista, meitä nauratti molempia Saanan kanssa:) Sanin alkutreeni meni ihan haahuiluksi, mikähän juttu tääkin oli...Loppua kohden selkeä parannus ja saatiin vire kohdilleen ja tekemiseen oikea ilme:) Meidän ruutu on kyllä aika onneton tällä hetkellä...varsinkin kun vertaan Taon ruutuun, joka on ihan mielettömän upea!! Siis oikeesti vau!! Siinä on sellainen ruutusuoritus, jonka Sanillekin haluan :)  Piipa pääsi tekemään vikana ja joutui siis odottelemaan vuoroaan aika tovin...Ei hyvä! Piipa on muutenkin niin kiihkeä ja vietikäs, joten odottelun jälkeen se oli aivan totaalisen ylivireessä..meinas "ihan pikkasen" mopo karata käsistä... Tehtiin sitten vaan jotain pientä, helppoa ja kivaa ja sit pohdiskeltiin Mikaelan kanssa, että miten tuon sähköjäniksen kanssa kannattaisi jatkossa edetä..Pipa on hieno, mut on se myös haasteellinen! :)

Treenien jälkeen käytiin heittämässä vielä tunnin lenkki. Kun tultiin takaisin autolla tajuttiin, että paikallaolo jäi ottamatta. Kahden tunnin treenien ja tunnin lenkin jälkeen, aivan likomärkinä, me mentiin vielä ottamaan se paikallaolo...voin sanoa, että sillä hetkellä tunsin olevani niin tosi harrastaja :D Ja kotona oltiin joskus vähän vaille puolen yön..:)  Mikaelalle iso kiitos treeni-/lenkkiseurasta ja hyvistä pointeista ja ajatuksista!! Ihanaa vaihtaa treenimietteitä sellaisen ihmisen kanssa, joka on niin samalla aaltopituudella näissä asioissa!! :)

Maanantaina ja tiistaina tokottelua Ilsen ja issikkatyttöjen kanssa. Sanin ruututreeniä muutin vähän erilaiseksi...katsotaan ehtisikö 10 päivässä tapahtua ihme? ;) Muuten lähinnä viilailua...Pikkasen alkaa jo tulevat kisat jännittää, iiiks:)

Nyt nukkumaan, heissan!

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

fyssarilla, tokomietteitä ja kuvia

Sirpa Saari oli saanut näpsäistyä kivat liikekuvat mun tytöistä, joten tässä vielä pari kuvaa sunnuntain näyttelystä...

Pipan menoa..
 
Ja Santsun askellusta...
 
Iso kiitos Sirpalle kuvista!! Ihana saada näitä kehässä tallennettuja hetkiä muistoksi itselleen :)
 
Unohtui viime postaukseen laittaa, että viime viikolla käytiin taas moikkaamassa fyssari-Patriciaa, pelkästään Tipin kanssa tällä kertaa. Käytiin tsekkaamassa missä kunnossa neiti nyt on, kun viimeksi oli niin kovin jumissa. Ja olen niin-niin-niin iloinen, että nyt Piipanen oli loistavassa kunnossa :D Ja ollaan sentäs aksattu ja tokoiltu tosi ahkeraan, eli ei todellakaan vietelty mitään rauhaisaa elämää :) Ja silti ei tietoakaan mistään jumeista, Patriciakin onli tosi tyytyväinen!! Ainoastaan rangassa oli pientä kireyttä, mutta Patricia sanoi, että se on todennäköisestä ihan vaan seurausta, kun on kovin, kovin eloisa koira, jolla saisi olla paremmat syvät lihakset. Juteltiin jumppaliikkeistä ja siiten miten ne oikeaoppisesti pitäisi tehdä. Tipihän suorittaa kaikki temput ja jumpat aina "melko" vauhdikkaalla tempolla, esim peruuttaessa lähes pomppii taaksepäin. Kun syviä lihaksia treenatessa liikkeet pitäisi nimenomaan tehdä hitaasti ja rauhallisesti, niin että koira joutuu miettimään jokaisen jalan käyttöä erikseeen. Vauhdissa ne jalat vaan tulee mukana ja silloin syvät lihakset ei juurikaan joudu hommiin. Mitään uusia liikkeitä ei saatu, vaan nyt aletaan treenata tuttuja juttuja vähän rauhallisemmalla temmolla. Ei oo muuten helppoa tuollaisen elohiiren kanssa;) 
 
Taisin jossain aikaisemmassa päivityksessä mainita, että ollaan viime aikoina tokoiltu tosi ahkeraan. Varmaan semmoiset 3-4 kertaa viikossa. Normi tokoharrastajalle tuo nyt ei ole määrä eikä mikään, mutta tällaiselle laiskiaiselle se on suuri saavutus;) Ihana fiilis tuntea olevansa ahkera :D Tästä kyllä suuri kiitos kuuluu Ilselle ja issikkatytöille, jotka on valmiita tokoilemaan ilmalla kuin ilmalla ja innostaa meidätkin aina mukaan!! Monesti on laiskottanut, kunnes Ilselta on tullut viesti "mennäänkö treenaamaan?" ja niin me on menty:) Ihana kun on tällaisia ystäviä!!
 
Sanin osalta voi-voi liikkeet on melkoisen hyvällä mallilla. Eniten työsarkaa on ruudussa...Paikka on edelleen vähän hakusessa ja haluaisin Sanille vielä suuremman "palon" ruutua kohtaan. Menee kyllä laukalla ruutuun, mutta kun mä haluaisin, että se ampuu sinne ihan sata lasissa....Vannoin joskus, etten ikinä enää käytä namikuppia ruudussa, kun mulla aikanaan meni vuosi opettaa Saanalle, ettei ruudussa haistella...No nyt olen syönyt sanani Sanin kanssa. Toivottavasti en joudu katumaan tätä päätöstä!!
 
Täydeltä kisamatkalta lähetettynä mini-ruutuun. Huomaa, että paikan kanssa saadaan vielä tehdä hommia:) Tosin tässä ollaan kuitenkin ruudussa, aina ei osuta edes sinne ;)
 
 
Parisen viikkoa sitten treenattiin Mikaelan, Taon ja Taavin kanssa. Liikkuroitiin toinen toisillemme ja vitsit miten paljon sain irti näistä treeneistä!! Sanin tunnari on tosi hyvällä mallilla tällä hetkellä. Haistelee rauhassa, eikä nostele vääriä. Vähän malttamaton on kyllä edelleen ja jos oikean kapulan löytäminen kestää, niin silloin saattaa käyttää väärää suussa ja kerran toi jopa väärän. Mutta 95 prosenttisesti tää liike kuitenkin onnistuu!! Paitsi kun kuvioon otettiin liikkuri, niin saatiin uusi ongelma esille..Sani yrittää palauttaa kapulan liikkurille :D Häiriöherkkyyttähän tuo on, joten tähän ei auta kuin treeni, treeni, treeni!!
 
Nuuhku-hommissa
 
Muiden liikkeiden osalta tehdään Sanin kanssa lähinnä ylläpito-treeniä. Kesäkuun loppu (ja sm-kisat) lähenee, apuva :D 
 
 
 
Piipan kanssa ollaan työstetty alo-juttuja ja siinä sivussa vähän ruutua ja noutoa. Seuraaminen alkaa olla aika kivalla mallilla, kestävyyttä/pituutta toki tarvitsee treenata lisää. Seuratessa Tipillä on hassu tapa puhkua tai olisiko kuvaavampaa sanoa, että seuratessa se hengittää kovin äänekkäästi :D Ei siis piippaa, eikä hauku vaan "tuhahtelee". Mikaelan mielestä tää ei ollut millään muotoa häiritsevää, kuulemma päinvastoin :) Mua kyllä vähän meinaa aina hihityttää ;)
 
 
Tipin seuraaminen on tosi intensiivistä, mutta reagoi vielä melko helposti häiriöihin...


Oho kamera!
 
Liikkeestä seisominen ja maahanmeno onnistuu puoliksi hyvin eli alkupuolen osalta :) Se loppupuoli (eli kun palaan koiran luo) on vielä vaiheessa. Varsinkin seisomisessa Tipi liikkuu tai vähäntäänkin teputtaa tassuilla niin mielellään. Treenaillaan siis aika paljon etupalkan kanssa. Kyllä tää edistyy, hitaasti, mutta varmasti!
 
Etupalkan kyttäystä...
 
Luoksetulo on ok! Hyppyä meillä ei ole, joten sitä ei olla treenailtu. Tosin sen möllikokeen perusteella hypyssä tuskin tulee olemaan mitään ongelmia ;) Paikkamakuussa menee vinoon ja käyn edelleen välissä palkkaamassa. Voi olla, että pysyisi ilman välipalkkojakin, mutta pelaan mieluummin varman päälle :)
 
"Tassu lipassa" valmiina hommiin!!
 
Saana pääsee myös aina treenailemaan jotain! Tottakai!! Me lähinnä höpsötellään, tosin nyt viime aikoina Saana on tehnyt niin hienosti hommia, että mietin taas hetken josko senkin kanssa pitäisi mennä vielä kokeilemaan kokeeseen. Mutta totuuden nimissä, mulla ei kyllä riitä aika kolmen koiran tavoitteelliseen treenaamiseen, se vaatii niin paljon. Ja Saanalle on varmasti ihan sama kisataanko me vai ei...Tärkeintä on varmasti, että pääsee vaan tekemään yhdessä :) Joten jatkamme höpsöttely linjalla:D
 
Saanan ruutu on muuten tosi liikkis tai se miten se aina muistaa sen:) Vaikka olisi mimmoinen tauko välissä, se aina muistaa ja syöksyy sinne innolle. Paikka on ihan kadoksissa, mutta se into ruutua kohtaan..sen saman innon haluaisin myös Sanille:) Jotain olen siis Saanankin koulutuksessa osannut tehdä oikein:) 


Motivaatio on sitä, että unelmien ylle vedetään työhaalarit.
- Parker Robinson-



Nyt vapaapäivää viettelemään!
 

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

vuoden ekat näytelmät

Vapaapäivä ja kello soimassa 06.15!! Jep, jep, se on se koiraharrastajan normi-sunnuntai :D Tällä kertaa ei suunnattu treeneihin, eikä kisoihin, vaan pitkästä, pitkästä aikaa näytelmiin. Kävi muuten oikein klassisesti, että viikko ilmo-ajan päättymisen jälkeen molemmat typsyt aloitti karvanlähdön, joten kesävaatteissa saatiin siis tepastella kehään :) Narttujen omistajan onnea...Näyttelypaikka oli ihanan aurinkoinen Salo ja tuomari herttainen Irlantilaistäti Fiona Clarke, joka kovasti rapsutteli ja jutteli koirille :) Hampaat syynäsi ja laski varsin tarkkaan, ihan viimeisiä poskihampaita myöten. Molemmat tytöt sai kehut täyden hampaiston lisäksi myös kauniista, puhtaista hampaista! Ihana kun tämmöisetkin asiat huomioidaan :)

Piipasen vuoro oli ensimmäisenä. Mulla tuli hetkellinen totaali blackout, että miten neljä sanotaankaan englanniksi, oikeesti voi hyvää päivää! Tuomaria vaan nauratti ja totesi Tipille hihitellen, että "mommy almost forgot your age" :D Totesi myös, että "Oh, you are strong". Tiedä sitten tarkoittiko lihaksia vai luustoa:) Liikkeetkin meni tänään loistavasti, kun Tipi ei haistellut yhtään maata, jeee :) Arvosteluista voisi sanoa, että lyhyestä virsi kaunis;) Tässä tuomarin arvio Tipistä:
 
Beautiful teeth. Good reach of neck. Beautiful movement. Very confident.
AVO ERI

Hyvin itsevarma pieni sininen :) Jessus tuo häntä on piiitkä ;)
 
Saniainen korkkasi veteraani luokat ekaa kertaa. Olin harjannut irtokarvoja irti koko edellisen viikon ja edellisen illan ja useamman kerran ennen kehään menoa..ja silti kun tuomari silitti Sania selästä, niin karvapilvi vaan pöllähti. Tuomari totesi, että "jahas, karvanlähtö, mutta älä huoli en sakota siitä, minullakin on turkkirotu" :D  Tällaisen arvion Sani sai:
 
Excellent teeth. Beautiful expression. Beautiful reach of neck. Beautiful mover.
VET ERI 4
 
Kaunis-ilmeinen neiti kettunen :)
Sani näyttää muuten tässä paljon turkikkaammalta mitä se oikeasti on :D
 
Meillä oli reissussa mukana ihan omat kannustusjoukotkin, kiitokset ihan parhaasta matka- ja kehänlaitaseurasta ja kuvailu-avusta Reetta, Heidi ja Kumpa!!! Ihanaa, kun lähditte mukaan, oli jätte-kivaa :D Nyt on näytelmät korkattu ja voidaan jäädä taas näyttelytauolle :D Vaikka tämä tuomari ymmärsikin, että karvanlähtö on täysin luonnollinen, jokaiselle koiralle tuleva "ilmiö", niin valitettavasti osa tuomareista rankaisee siitä varsin ankarallakin kädellä, joten palaamme asiaan ehkä syksyllä...ehkä ;)
 
Kotiin kun päästiin, niin oli ihan pakko ottaa parin tunnin päikkärit. Illasta vielä lenkki koko trion, mun äidin, Reetan, Tillin ja pikku-jellona-Kanelin kanssa Märkiössä. Kivan päivän kiva ilta. Nyt me ollaan aika valmista kauraa nukkumaan. Huomenna työpäivä ja kello soimassa vasta 08.15, ihanan myöhään ;) Hyvät yöt!

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Paljon onnea Saniainen, paljon onnea vaan!

"Today I caught myself smiling for no reason,
then I realized I was thinking about You"
:)


Mun pieni-suuri koirani täytti 28.toukokuuta 8 vuotta!! Koitan kovasti olla ahdistumatta ajatuksesta, että JO 8-vuotta, voi kun nää ei vanhenis ollenkaan! Kaverille juuri sanoin, että en oikein osaa kuvitella millainen Sani on vanhuksena...kun eihän se ole vielä edes kunnolla kasvanut aikuiseksi ;) Mun pentu! No onneksi tässä on vielä monta vuotta aikaa ennenkuin tuota koiraa voi, edes iän puolesta, kutsua vanhukseksi :)
 
Mutta siis Hurjan Paljon ONNEA ja suuren suuri synttärihali Sani-Saniainen, mun pieni aurinko ja päivänpaiste:)
Onnea myös ihanille sisaruksille: Tilli, Silvia, Ninni, Kukka ja Sankku!!
 
 
Se on kesä nyt! Ja helteet :) Eilen korkattiin uimakausi Firalla Heidin ja russelien kera.
 
 
 
Kyllä oli ihanaa, niin koirien kuin emännänkin mielestä, tätä me on koko pitkä talvi ootettu!! Jopa minä heitin talviturkin, en ole varmaan koskaan aikaisemmin tehnyt sitä näin aikaisin ja eihän se yhtään kylmää ollut..ihanan raikasta vaan!! Kiitoksia aivan loistaseurasta Heidi ja valkoiset!!
 
 
 
 
Vaikka onkin tosi ihanaa taas päästä uikkaamaan, niin toivon silti ettei ihan koko kesä olisi näin helteinen..Olisi meinaa kiva, että jaksaisi tehdä jotain muutakin kuin vaan uida ;) Mutta eiköhän niitä viileämpiäkin päiviä vielä tule, nyt nautitaan lämmöstä!
 
 
 

Viikko sitten korkattiin Piipasen kanssa myös aksakisat tältä vuodelta. Kisailut oli Lohjalla ja tuomaroinnin hoiti joku naistuomariharjoittelija (jonka nimeä en nyt muista). Tuloksina hirveän huono hylly ja vallan vekkuli kymppi :) Tästä se taas lähtee!

Treenailtu ollaan nyt varsin ahkerasti, hyvä me :) Piipan kanssa ollaan käyty kerta viikkoon ohjatussa aksassa ja sen lisäksi yhdet Janne Toivolan treenit. Ihan huisan kivoja treenejä ollut! Ollaan keskitytty tosi paljon ennakointiin ja siihen etten vie este esteeltä (kun en kuitenkaan kerkeä) vaan pistän Tipin tekemään hommia ja ennenkaikkea alan luottaa siihen ja sen osaamiseen. Piipahan siis kyllä osaa ja se tekee, kun sille vain antaa siihen mahdollisuuden. Nopsan koiran ja ei-niin-nopsan ohjaajan yhdistelmään tää on toiminut todella hyvin :) Harmi, että meidän viikko treenien kouluttaja vaihtuu nyt, mutta ehkäpä tää seuraavaki on yhtä hyvä ja meille sopiva :)

Huhti-toukokuussa käytiin Piipan kanssa myös ESS:n viiden kerran rallytoko-kurssi. En oikein vieläkään tiedä onko tää ihan mun laji, mutta hauskaa puuhailua koiran kanssa kuitenkin :) Kiitokset Tuomelan Sadulle kurssin vetämisestä, oli mukavaa!!

Omaakin kuntoa on tullut harjoitettua Janne Toivolan fysiikkatreeneissä. Mun kuntoiluthan on koostuneet tähän asti vaan lenkkeilystä ja satunnaisesti uinnista. Kävellen jaksan mennä vaikka kuinka ja kauan, mutta mitään lihasharjoitteita en ole tehnyt moneen vuoteen ja juokseminen nyt vaan ei oo mun juttu. Kurssin eka kerta olikin aika shokki mun lihaksille ;) Viikko ekojen treenien jälkeen meni sellaisessa lihaskivussa, ettei sukkia tahtonut jalkaan saada ja itku meinasi päästä aina kyykkyyn mennessä;) Yllättävästi jo heti seuraava kerta oli helpompi. Tai siis treenit itsessään on kyllä joka kerta olleet varsin rankat, mutta sitä treenien jälkeistä lihaskipua ei enää juurikaan ollut. Äkkiä ne lihakset tottuu :) Tääkin kurssi loppui jo, joka on tosi harmi, koska itsekseen en vaan oikein saa aikaiseksi treenailla :( Täytyy toivoa, että treenit jatkuu syksyllä :)

Tokon suhteen me vasta ollaankin oltu ahkeria:D Ollaan nyt muutaman viikon sisään treenattu itsekseen ja kavereitten kanssa niin paljon, että varmaan enempi kuin koko alkuvuonna yhteensä :D Sanihan on siis ilmottu SM-tokoihin Imppareitten joukkueeseen. Kaverin sanoin: pakko on paras kannustin ;) Tää blogin kirjuuttelu on taas venähtänyt yli puolen yön, joten jatkan TOKO-mietteitä seuraavaan postaukseen:)   

Hyvät yöt!