torstai 19. syyskuuta 2013

Sertikästä menoa Liettuassa :)

Vaihteeksi näyttely kuulumisia :) Viikonloppuna käytiin merta edempänä kokeilemassa onneamme eli toisin sanoen reissattiin Liettuaan näytelmiin.. Mukaan lähti Sani ja Tipi. Molemmat ilmoitin avoimeen luokkaan, myös Sanin, kun mua ei oikeen innosta ajatus ruveta keräilemään mitään vetsku-sertejä...Tiedän, että monen mielestä on tyhmää ilmota omat koirat kisaamaan samasta sertistä, mutta meille tää oli kuitenkin enemmän hauska lomaturnee kuin sertien metsästysreissu :)

Matkaan startattiin heti perjantai-aamun ekalla laivalla :) "Ihan vähän" oli tuskaa nousta ennen aamunkoittoa, mutta koira-ihmiset nyt tunnetusti on vähän pimeitä näiden harrastustensa kanssa ;) Ensin koukkastiin nappaamaan kyytiin Heidi ja russelitytöt Karma ja Kumpa ja siitä kurvattiin Keravan kautta hakemaan Hanna ja Ainu-lagotto. Pikku-Liana osoitti jälleen olevansa varsinainen tila-ihme, kun pakkauduttiin koko seurue tavaroinemme siihen :) Siitä satamaan ja kohti Viroa.


Kuva reissuseurueesta. Vasemmalta Ainu, Kumpa, Sani, Tipi ja Karma. Meijän ihanaiset:)

Mentiin siis mun autolla, mutta Hanna ajoi. Kiitos vielä tuhannesti, mä en vaan Tallinnan keskustassa uskaltaisi kurvailla :) Matkan tekoon meni koko päivä ja oltiin vasta joskus kahdeksan pintaan illalla Liettuassa. Samaan hotelliin meidän kanssa majoittui myös Puolan jalkapallon maajoukkue ja meteli oli ihan sen mukainen...;) Ah miten riemukasta, kun itse oli niin ääri-väsynyt että olisi voinut kaatua sänkyyn saman tien. Heilläkin vissiin oli peli aamusta, kun mökä onneksi taukosi puolen yön aikoihin:)

Lauantain tuomarina toimi Katarszyna Fiszdon Puolasta. Molemmat typsyt esiintyi hienosti, mutta tämä tuomari tykkäsi Tipistä enemmän. Niin paljon että ensimmäinen kommentti oli "super" ja sitä myöten ERI 1 ja SERT :) Sanille ERI 2. Matkakavereillakin meni hienosti. Ainulle ROP+SERT. Kumpalle JUN-SERT ja Karma ERI 3.  Hieno aloitus siis meidän näyttelyturneella :)

Sunnuntaina tuomariksi vaihtui Anna Redlicka, myöskin Puolasta. Ja tämä päivä oli aikalailla toisinta lauantailta. Tipille jälleen SERT ja Sanille ERI 2. Tää oli kyllä nyt ihan Tipin viikonloppu :)Molempina päivinä esim. valioluokan nartulle EH. Eli ihan eri-automaatteja ei kumpikaan tuomari ollut :) ROP meni molempina päivinä junnu-narttujen voittajalle. Ainu oli sunnuntainakin ROP+SERT ja Kumpalle jälleen JUN-SERT. Karma ERI 2. Onnea vielä!!!! Arvostelut on paikassa nimeltä jemma, mutta kunhan löytyvät, niin lisäilen ne tänne :)

Serti-tytön poseeraus :)
 
Kiitos vielä matkakavereille aivan loistavasta seurasta!!! Hauska reissu ja olihan se vallan mukavaa, että saatiin vähän kotiinviemistäkin;) Hyvä reissu siis kaikin puolin, kannatti lähteä :)
 

maanantai 9. syyskuuta 2013

Voi mikä viikonloppu :)

Arvatkaa missä oltiin viikonloppuna? No tokokokeessa :) Tää alkaa olla joka viikonloppuinen hupi ;) Tällä kertaa saatiin kotiinviemisiksi jotain muutakin kuin kokemusta...

 
Koe oli Siuntiossa ja tuomarina Riikka Pulliainen. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kehä oli osittain kuin pätsi. Semmoinen perinteinen syyskuun sää ja silleen, not :D Helteessä kisaamista tuli testattua jo SM-tokoissa ja Sani on nyt aikalailla todistanut toimivansa säällä kuin säällä, joten en kauheasti jännittänyt sään tähden. Enkä oikeastaan muutenkaan. Tiesin, että tuomari on tosi mukava ja kannustava, joten uskoin, että hyvä mieli jää, vaikka koe menisi kuinka tahansa :) Ja näin se sitten meni:
 
Paikallaolo  9,5 (oli kerran rapsuttanut itseään..en tajunnut kysyä mistä, mutta oletettavasti kuonon päältä :))
 
Seuraaminen  9,5 (Vikaan perusasentoon annoin käskyn, muuten nättiä menoa)
 
Liikkeestä istuminen  10  :)
 
Luoksetulo   6 (Alun jättö maahanmenoon tarvitsi toisen käskyn ja seisominen valui)
 
Ruutu  8 (Ruutu oli Sanilla alkuun ihan totaalisen hukassa, mutta löysi kuitenkin ilman apua tosin vähän kiertotietä :) Mulla kävi ihan mieletön tuuri, että löysi ruutuun ilman lisäkäskyjä. Tuomari sanoi vaan, että olisi saanut mennä nopeampaa ja määrätietoisemmin. Jep, samaa mieltä!)
 
Hyppynouto  0 (En vieläkään tajua miten voidaan nollata meidän ehkä varmin liike:D Lähti, otti kapulan ja sitten löysi jonkun ihanan hajun. Kääk, ihan ihme virhe :))
 
Metalli  9 (Vähän hidas)
 
Tunnari  10 (JEEE, ei käyttänyt yhtään vääriä suussa!!!! Teki mieli hyppiä ilmaan ja tehdä kärrynpyöriä onnistumisen ilosta, mutta tyydyin sittenkin vain kehumaan Sania sanallisesti ;) Tuomari totesi mun kehuessa, että "totta, se oli todella hieno tyttö" :))
 
Kauko-ohjaus  7 (Taas jätössä maahanmenoon toinen käsky? ja kerran seisomisesta istahti ennen aikojaan)
 
Kokonaisvaikutus   10 (Tuomari sanoi, että tykkää meistä ihan älyttömästi ja haukkumisesta huolimatta haluaa antaa meille yhteistyöstä kympin. Muistutti kuitenkin, että vaikka Sani ei liikkeissä haukukaan, niin EVL:ssä tuo liikkeiden välissä haukkuminenkin on huono juttu...Kun vaan keksikin miten sen saa pois...)
 
Tulos VOI 1 258p! Ihanaa :) En oikeen vieläkään meinaa uskoa, että tää on totta! Muita ykkösiä ei voittajassa tullut, joten samalla luokkavoitto. Mä ehkä hymyilen koko loppuviikon..ja vielä ensi viikonkin :D Nadjalle kiitos videoinnista ja kivasta seurasta :)
 
 
 
Eikä se viikonloppu siihen loppunut...:) Sunnuntaina vaihdoin lajia ja koiraa, kun suunnattin Piipan kanssa aksaamaan Hesan piirimestiksiin joukkuekilpailuun. Edustettiin Etelä-Suomen shelttejä tällaisella kokoonpanolla:
 
Heli kera Cindyn ja (Tanjan) Millin, minä ja Tipi sekä Blitz-sisko Petrin kanssa.
Kuva Satu Tuomela
 
Rataprofiili oli kiva ja aika simppeli. Mitään ihmeellisiä mooveja ei tarvittu, mutta joskus sekään ei riitä :) Meidän rata olisi kyllä ollut vallan sujuva ja onnistunut, jos mukaan ei laskettaisi muuria ja sen jälkeistä putkea...huoh! Videota mulla ei ole, mutta luulen, että lähden ennakoimaan jo muurilla putken kauempaa päätä ja vedän Tipin siksi muurista ohi. Ja muuria korjatessa saan Tipin vahingossa sujahtamaan mun selän takaa putkeen väärästä päästä -> HYL. Omaan nimiin sössiminen ei harmita ollenkaan, mutta joukkueessa sössiminen tuntuu aina astetta kurjemmalta :( Onneksi joukkuekavereita ei haitannut, saatiin vaan kehuja ja kannustusta:) Kiitos, ootte ihania! Ja onneksi joukkuekaverit oli päteviä meidänkin edestä ja taituroivat hienot radat:) Itseasiassa ihan niin huikean hienot, että meidän joukkueelle napsahti piirimestaruus hopeaa!!! Wow ja hih, hyvä meidän joukkue :)
 
Palkintopallilla
Kuva Tanja Ingelin
 
Kiitos vielä mahtaville joukkuekavereille! Teidän kanssa oli ilo kisata :) Tässä Tuomelan Sadun upea otos yhden lämppälenkin lomasta... Mustat ja siniset piirimestaruus tunnelmissa...
 
Java, Tiuku, Bea, Milli, Tipi, Tuima ja Cindy
Kuva Satu Tuomela
 
Loppuun vielä vähän kuvatuksia sunnuntain aamulenkiltä. Kerrankin oli aikaa ja kaunis ilma, joten nappasin kameran matkaan ja käytiin kirmailemassa sänkipellolla sekä koe-ajamassa Sanin tokokokeesta voittama köysilelu :)

Kahjot ninjat :)
 
Tipistä uusi lelu oli ihan huikeen ihana...
 
 
 
Ei riemulla rajaa :D
 
Mahtavaa!
 
Lennossa koko tyttö :)
 
Tipi levitoi :)
 

Saanukin lähdössä lennolle :)
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Hiki tuli, mutta kivaa oli!
 
Kiitos kesäkuva haasteen antaneille! Haaste vastaanotettu ja vastaan siihen kunhan ehdin pläräämään kuvia läpi :) Ihana haaste :)
 
 

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kokeessa

Me oltiin taas tokokokeessa :) Helsingin seudun piirimestaruudet tällä kertaa, me tosin osallistuttiin ulkopuolisina, kun oli kaikille avoin koe. Ja Sanin kanssa siis liikenteessä. Kisat oli Tuomarinkartanossa ja VOI-luokan tuomaroi Tuire Marjamäki.

Jo heti paikallaolossa selvisi, että mitään helppoja pisteitä ei sitten ole jaossa...

Paikallaolo   8 (paikallaolo tosi hyvä, mutta nytkähdin kuulemma hieman, kun pyysin lopussa perusasentoon. Ei Sani tuohon mitään apuja tarvitse, joten joku tiedostamaton ele multa, täytyypä jatkossa kiinnittää huomiota...)

Muiltakin lähti pisteitä aika rankalla kädellä, niin hitaista ylösnousuista (8) kuin pään kääntyilystä (7). Eräs kilpailija totesi, että hän oli jättänyt koiransa kotiin, kun kuuli kuka voi-luokan tuomaroi...No jos jossain, niin arvokisoissa arvostelu toki saa olla tiukkaa..Ja sitten taas toisaalta, eihän sitä mestaruutta voi-luokassa ratkota...No hyvällä fiiliksellä kuitenkin jatkettiin yksilöliikkeisiin. Päätin, että tehdään parhaamme ja jos menee hyvin, niin olen tyytyväinen, pisteistä viis!

Jotta haasteet ei olisi loppuneet, niin pari koiraa ennen meidän vuoroa alkoi sade... ja ei mikään pikku tihkusade vaan sitä tuli kuin saavista kaatamalla...ettei vaan olisi liian helppoa :)

Seuraaminen  7,5 (Sani oli alkuun aika kuutamolla, mutta sai onneksi pian ajatuksesta kiinni ja sit ihan ok seuraamista. Taisi sade vähän sekoittaa ajatuksia :) )

Istuminen  0 (Jäi seisomaan. Vissiin eka kerta kun nää meni Sanilla kokeessa sekaisin, treeneissä tätä on käynyt joskus)

Luoksetulo  5 (Alussa ei mennyt ekalla maahan ja samoin pysäytyksessä tarvitsi maahanmenoon toisen käskyn. Syytän sadetta ja ymmärrän Sania :D )

Ruutu   0 (Lähti luoksetulon merkkejä kohti, mutta sain kuin sainkin ohjattua sieltä. En olisi uskonut, että onnistuu :) Käskyjä kuitenkin liian monta -> nolla, joten kehut ja vapautus kun oli ruudussa. jeejeejee että onnistui, vaikkei pisteitä tullutkaan!!)

Hyppynouto  8 (Nosti vähän hitaasti..)

Metalli  7 (Eka heitto liian lyhyt, joten jouduin uusimaan heiton)

Tunnari  0 (Käytti varmaan kaikki suussa ennenkuin löysi oman, tää meni ihan pieleen :(

Kaukot  6 (Taas alussa maahan vasta toisella käskyllä ja yhteen seisomiseen tuplakäsky)

Kokonaisvaikutus  7 (Tuomari sanoi, että tässä koirassa on todella paljon hyviä ominaisuuksia, vaikka sade tänään vähän häiritsikin menoa. Ja kuulemma tykkäsi meidän tekemisestä. Olin kuin puulla päähän lyöty näistä kommenteista... jotenkin oletin, että tää tuomari haluaa sellaista bortsumaista pilkuntarkkaa, ohjenkirjanmukaista suorittamista joten oli tosi ylläri, että tykkäsi meidän vähän sinnepäin rallatteluista :))

Pisteitä meille kertyi "huikeat" 143 :) Kaikkiaan VOI-luokassa oli 15 koiraa, joista yhdelle 1-tulos, toiselle 2-tulos ja lopuille 13 ei tulosta. Sanin sijoitus oli 6./15. Että tiukkaa oli ja ei muillakaan ihan putkeen mennyt...

Video kokeesta

Pisteet ei ehkä olleet korkeat, mutta fiilis kokeen jälkeen sitäkin enemmän :) Nyt tajusin ekaa kertaan miten paljon mä nykyään luotan Saniin ja sen tekemiseen :) Vaikka tiesin jo etukäteen, että tuomari on tiukka, ympärillä paljon häiriötä ja sääkin (suoraan sanottuna) ihan perseestä, niin silti oli tosi kiva mennä suorittamaan omalla vuorolla!! Ihanaa, että Sani pystyy tuollaisissakin olosuhteissa tekemään ja tsemppaamaan noin hienosti. Mutta ehkä mahtavinta oli, että uskoin jo etukäteen, että se tekee sen :) En edes epäillyt muuta! Hieno fiilis :) Kiitos Lealle videoinnista ja seurasta muutenkin :) Oli tosi kiva nähdä ja rupatella :)

Sateen kastamat reippaat tokoilijat Kina ja Sani :)
 
 
Alkuviikko toi järkyttävän uutisen :( Rakas ystävä, lenkkikaveri ja Suuri persoona on poissa.
Hän lähti saappaat jalassa...
 
 
Mikä onkaan tää ihana maa?
Vain metsää, vain rantaa...
Ei hihnaa, ei pantaa...
Mikä onkaan tää ihana maa?
 
Hyvää matkaa Piitulle, jätit niin suuret jäljet meidänkin sydämiin.
Heidille voimia ja jaksamista.