maanantai 18. marraskuuta 2013

Jyväskylä KV

Jyväskylän näyttelystä selvitty ja toivutti (10 tunnin yö-unet siihen tosin vaadittiin ;)) Kiva ja rattoisa reissu ja seura ihan loistavaa, mutta silti ei ihan heti tee mieli lähteä millekään pidemmälle reissulle..Tuntuu niin turhalle käyttää monta tuntia päivästä vaan autossa istumiseen...

Leenan ja Lucy-bortsun kanssa siis starttattiin sunnuntai aamusta matkaan ja näyttelypaikalla oltiin nuorten luokan urosten aikaan. Tässä vaiheessa oli jo selvinnyt, että tuomari on varsin tiukka ja erityisesti koosta, 40-senttisiä uroksia oli rankaistu koostaan jopa hyl:n verran. Hups, olin kyllä varautunut huonoon tulokseen, mutta en sentäs ajatellut, että hyl mentäisiin hakemaan!! :O Saana kun ei ole EH:ta huonompaa saanut sitten vuoden 2005, niin tuppaa välillä unohtumaan, että onhan tuo sen koko periaatteessa ihan isomman mittakaavan virhe näyttelymaailmassa...No eipä se hyl muuta rumenna kuin koiranetin tilastoja! Koira on ihan yhtä kaunis, hieno ja upea kuin ennenkin, joten mitäpä moista murehtimaan! Näyttelytulokset nyt on ehkä maailman pienin ja turhin asia, josta kannattaa huonoa mieltä saada, joten hyvällä, positiivisella mielillä jäätiin siis odottelemaan omaa vuoroa :)



Kehäkuvia ei ole, joten kuva parin kuukauden takaa :)
Kuva Eija Tienhaara

Tuomarina toimi kasvattajatuomari Anna Albrigo Italiasta. Oikein ystävällinen ja herttainen täti, joka käsitteli koiria tosi kauniisti :) Saanan korvat oli taas ihan vallattomat..Ennen olen saanut ne kehän ajan pysymään edes joten kuten alhaalla, nyt en senkään vertaa ;) Muuten kaikki meni hyvin ja Saana esiintyi kuin suurikin näyttelytähti! Neidin kanssa on ilo olla kehässä :) Tuomari hymyily koko ajan tutkiessaan Saanaa pöydällä. Ja liikkeiden aikana. Ja vielä sanellessaan arvosteluakin :) Tässä vaiheessa olin jo aika varma, että ei me kyllä hyllyä saada, ei sillä hymyilyn määrällä ;) Mutta silti olin melkoisen äimistynyt, kun tajusin, että tulos oli EH, ohhoh :D Ei ollenkaan huonosti isolla koolla ja niillä terhakkaasti pystyillä korvilla!! Saana se osaa edelleen hurmata tuomareita :) Arvostelu oli seuraavanlainen:

"13-vuotias (samoin kyllä almost). Hieno, feminiininen narttu, vaikkakin isokokoinen. Hieman pitkä runko. Feminiininen pää. Valitettavasti melko pystyt korvat. Hyvät silmät ja suloinen ilme. Oikeanlainen ylälinja. Hieman lyhyt olkavarsi. Hyvät kulmaukset takana. Edelleen hyvä liikkuja"


Ilme on kyllä suloinen, ei voi kieltää :)
Kuva Eija Tienhaara

Että semmoinen reissu :) Kiitokset vielä kivalle reissuseuralle!! Siinä oli tän vuoden näytelmät ja ensi vuonna sitten uudet koitokset :) Huomenna ois vapaapäivä ja kaverilenkki, kampaaja ja toinen kaverilenkki tiedossa, jeejee :)

lauantai 16. marraskuuta 2013

Vähän erilaista noutotreeniä...

Sani olisi varasijalla tokokokeeseen viikon päähän ja me ei olla tokoiltu yhtään... Tosin varasijalta 5 ei kyllä taatusti pääse kisaamaan, joten no hätä ;) Temppuiltu ollaan kuitenkin. Temput oli tuttuja ja nouto samoin, mutta näiden kahden yhdistäminen oli se haaste...Ei oo helppoa tehdä kahta asiaa samaan aikaan, koirienkaan, joten pikku sheltit ovat aivojumppailleet oikein urakalla :) Tähän pisteeseen päästiin kolmen illan treenailuilla :)

noutotemppuja

Huomenna olisi vuorossa vuoden kolmannet ja vikat näytelmät eli Jyväskylään suunnataan. Pitkään pohdin ilmoitanko Sanin vai Tipin? Vaiko molemmat? Lopulta päädyin ilmoittamaan Saanan :D Mennään viettämään laatu-aikaa ilman "pikkusiskoja";) Huhut tiesi kertoa, että tuomari tykkäisi pienistä ja Saanan korvat nyt on ihan mahdottomat, joten kummoisia tuloksia tuskin on luvassa...Mutta se ei meitä haittaa :) Tää on Saanan päivä, oli tulokset mitä vaan!! Kaverin kanssa mennään ja toivotaan kovasti, että säätiedotukset myrskyvaroituksineen ei pitäisi paikkaansa!! Nyt nukkumaan, että jaksaa kukkua kukonlaulun aikaan. Hyvät yöt!

lauantai 9. marraskuuta 2013

Treeniä ja kuvia :)

Huoh millainen viikko tää on ollut...Torstaina töiden jälkeen kokoustamaan. Perjantaina töiden jälkeen aksatreenit. Tänään töiden jälkeen agikisoissa töissä. Ja ensi viikolla 6 päivän työviikko...Onneksi huomenna on vapaa!! :)

"Pienestä" väsymyksestä johtuen perjantain aksatreenit ei houkutelleet niin yhtään, mutta lähdin kuitenkin! Hyvä niin, oli kivaa! :) Tehtiin pieniä pätkiä, helppoja juttuja ja mikä hauskinta: päästiin luukuttamaan :D

Tipi oli ihan hassu! Muutaman kerran tuli kielto putkelta, kun ei vaan irronnut. Mutta vähintään yhtä monta kertaa sinkosi niihin samoihin putkiin 3-4 metrin päästä, kun oikeasti tarkoitus olisi ollut suorittaa lähempänä ollut hyppy...Niin, että onko se meidän ongelma nyt sitten liika irtoaminen vai irtoamattomuus? Kouluttajakin oli ymmällään ;)

Mustat ympyrät-pätkässä piti käyttää takaaleikkauksia ja fiilis oli kuin olisin palannut ajassa taaksepäin...Sanin kisauralla mun ehdottomasti eniten käyttämä ohjaus oli juurikin takaaleikkaus ja kyllä vaan se onnistuu multa vieläkin, vaikka eri koirallakin, hih :) Ja nähtävästi Piipakin taipuu takaaleikkauksiin vallan vinkeesti, jotta ihan toimiva ohjaus meille jatkossakin!! Olipa kotoisaa, vaikka tulikin taas niin ikävä Sani-agilitya :'(

Sellaiset fiiliksen kohotus ja hyvänmielen treenit! Ihanaa tehdä välillä vähän helpompaa ja niin ihanaa kun päästiin oikeesti kunnolla juoksemaan, me molemmat! Osui kyllä niin oikeaan saumaan, oikeenlaiset treenit :)

Loppuun vielä vähän kuvatuksia, kun sellaisia kerrankin on;) Säät ei ole nyt oikein suosineet kuvailua, mutta harmaasti päivästä huolimatta raahasin kameran mukaan viime sunnuntain metsälenkille ja ihan kivoja kuvamuistoja tuli!



Tällaisella kokoonpanolla oltiin liikenteessä
 

Arvatkaapas montako koiraa tässä kuvassa voi nähdä? Arvaukset on olleet kaikkea 5-8 väliltä ;) Oikea vastaus jääköön salaisuudeksi...;)
 

Tää sisaruspari käyttää ihan saman merkkisiä saappaita: camelbootseja ;)
 

Piipa-ressun täytyy kulkea Saanan pannassa kun sillä ei ole yhtään omaa..ei kun miten se nyt meni ;)
 

Luonnon oma tukan tuuhennus-aine: kosteus ;)
 

Komea velimies!
 

ja suloinen siskonpoika!
 

Pirteä Birka-mummo, melkein 14-vee
 

Taas me poseerataan!
 

Ja vähän lisää pönötystä
 
 

Villiä menoa metsän siimeksessä :)
 

Keppi suussa pitää mielen iloisena :)
 

Toisilla on hauskaa ihan itsekseenkin :D
 

Meillä oli ihana sunnuntai!
 
 
 

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pick yourself up and dust yourself off and back in the saddle!

Ulkona on syksy ja sen kyllä huomaa! Alan olla ihan kypsä joka lenkin jälkeiseen tassupesuun...Eikä tuo sateessa lenkkeilykään mitään maailman kivointa ole!! Mutta sateesta huolimatta ollaan lähes joka ilta heitetty normi kylän ympäri lenkki, ihan vaan syystä, etten viitsi nähdä sitä pesemisen vaivaa jonkun vaivaisen puolen tunnin happihyppelyn takia. Ollaan sitten edes kunnolla rapaisia, kun kerran suihkuun asti pitää vaivautua :) Nyt saisi kyllä lumet ja pienet pakkaset jo tulla, kiitos!!

Kavereita ollaan treffattu, niin uusia kuin vanhoja :) Viikko sitten typsyt pääsi herraseurassa lenkille, kun käytiin Marin ja poika-poppoon kanssa heittämässä järvenpohjan lenkki, vesisateessa kuinkas muuten ;). Tytöt oli kyllä varsinaiset siveyden sipulit, eivätkä intoutuneet rallaamaan poikien kanssa yhtään...Jospa ensi kerralla sitten!! Sateesta huolimatta rattoisa lenkki, kiitos vielä kivalle seuralle :)

Eilen saatiin taas uusia ystäviä, kun maustepoikien lisäksi poppooseen liittyi Jaana kera Talian, Nupun ja Sissin. Ihana kierros Pilvijärven kauniissa maisemissa ja Tipikin löysi sielun siskon pari-vuotiaasta Sissistä. Jaana totesi, että Tipiä ei uskoisi neljävuotiaaksi, kun on niin pentumainen...Niimpä, samaa mietin tuossa äsken kun neiti, jälleen kerran, oli silpunnut tyynyn alta löytämänsä nenäliinan... Semmoinen se Piipa on, ikuinen ipana..:) Kiitokset jälleen mahtavalle seuralle!!

Tällä viikolla ei ehditty aksatreeneihin, mutta viime viikon ohjatuissa käytiin toteamassa, että ainakin me osataan vippailla :) Vippaus oli siis yhtenä treenattavana ohjauskuviona radalla ja kerrankin voin todeta, että me oltiin aivan loistavia ;) Tipihän on kuin syntynyt vipattavaksi..:D Me tehtiin vippaus (vahingossa tosin) jopa semmoiseenkin kohtaan mihin olin alunperin suunnitellut jotain ihan muuta ja loistavasti toimi! Kouluttaja nauroi, että hän kauhulla katsoi miten meidän käy, kun olin ihan väärällä puolella ja sit me vaan vippailtiin itsemme eteenpäin :) Kuulemma hyvä ohjauskuvio hallita, koska sillä voi joskus pelastaa radan jos on ihan myöhässä alkuperäisestä suunnitelmasta...Daa eli ohjaus joka on kuin tehty mulle :D Jotta tasapaino säilyy, niin toki me sitten vähän kämmäiltiin muitten ohjausten kanssa, mutta kokonaisuutena kivat, onnistuneet treenit!

Niin kivaa kun aksaaminen onkin, niin tuo kisaamispuoli multa meinaa aina vähän unohtua...Ollaan tänä vuonna käyty vissiin seitsemät kisat: Lohjalla toukokuussa, juhannuskisat, parit purina openit, shelttimestikset elokuussa, piirimestis joukkuerata ja sitten viime viikonloppu. Mä ehkä tarvitsisin managerin :D Sitä odotellessa onneksi on ihania ystäviä, jotka muistuttelee (ja potkii toimimaan!). Tosiin sanoen Marillan innoittama ilmoitin Tipin kahteen starttiin Ojankoon. Nää piti olla kimppakisat, mutta Mila mokoma meni aloittamaan juoksunsa muutamaa päivää ennen, höh :/ Marilla lähti kuitenkin kannustamaan meitä, mikä oli ihan super-kiva juttu. Oli niin ihanaa nähdä ja jutskailla pitkästä aikaa. Myös Mikaela oli kisaamassa Taon kera, joten nää oli oikein superkivat kisat :) Ihan parasta lämppä, jäähkä ja kisaseuraa, kiitos vielä tytöt!!!

Itse kisoista sitten..eipä taas voi muuta sanoa kuin, että mulla on kyllä maailman surkeimmat kisahermot :D En vaan millään saa pidettyä pakkaa kasassa kisatilanteessa, huoh! Oli taas melkoista räpellystä!! Mutta jos ei muuta, niin olin mä sentään ainakin tosi rohkea ja yritin tehdä perjättöjä molemmilla radoilla...Hus pois mukavuusalueelta :D Eihän ne oikein onnistuneet (olin ihan myöhässä ja yhden epäonnistuneen seurauksena jopa hyllytettiin), mutta oli tää kuitenkin askel eteenpäin!! Siitä se lähtee, että uskaltaa edes yrittää!! Kyllä me vielä joku päivä saadaan se onnistumaan myös kisatilanteessa!! Ja rengas menee nyt treenattavien listalle, molemmilla radoilla Tipi hyppäsi sen sivusta...Videoita en laita, vaikka mulla ne onkin. Mun ohjaus on vaan niin kamalaa katsottavaa, etten halua itsekään nähdä :D

Että semmoiset kisat! Treeneisssä me ollaan sentään edes toisinaan ihan hyviä. Tuntuu, että kisoissa me ollaan vaan tasaisesti aina huonoja :D Ehkä tää on taas sitä kisarutiinin puutetta? Tekisi niin mieli ilmota Tipi nyt muutamiin kisoihin, mutta sillä pitäisi alkaa juoksut any day now...Joten ehkä se on vähän tyhmää!  Ja näin kun sanon, niin se varmaan venyttää juoksuväliään parilla kuukaudella :) Toisaalta saahan noista sitten rahat takaisin, jotta kattellaan...:)

Sellaista tällä kertaa, heippa!