torstai 4. elokuuta 2016

Pitkästä aikaa

En ole ehtinyt päivittämään blogia aikoihin, joten tässä kesän kuulumisia :)

Eka "virallisemmat jutut"...

Heinäkuun alussa pikku KuiKui täytti jo vuoden!

Pikku-piiperönä
Kuva Niina Kaanela

Isompana piiperönä :)

Kuje on kyllä ihan nimensä veroinen, hassun hauska pieni poika! Ilmeisesti syntymälahjana on tullut joku iloisuus-geeni, koska tää koiruus on yhtä hännänheilutusta, hyvää mieltä ja elämän iloa :) Kerrassaan valloittava tyyppi! Kiitos kasvattaja Katille parhaasta mahdollisesta pennusta :)



Reilu viikko sitten Tipi pyörähti jenkkituomari Edy Dykstra-Blumin kehässä saaden erittäin hyvä (AVO EH)
Tipillä oli tuomarin makuun liian pitkä kroppa.
Kuva Eija Tienhaara

Seuraavalla viikolla Sani kävi käväisi eläinlääkäri Mikael Moreliuksella Sipoossa tutkituttamassa kyljestä löytyneen patin. Senkin reissun anti oli erittäin hyvä tai oikeastaan erinomainen! Neljän ohutneulanäytteen, ultrauksen ja käsin tunnustelun jälkeen patti vaikuttaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä olevan rasvapatti, jippii :)  Jos se alkaa vaivata tai kasvaa, niin sitten se kannattaa poistaa. Muuten voidaan jatkaa entiseen malliin. Huh ja helpotus!

Sani sai erikoismaininnan miten rauhallinen ja rento tutkittava se on. Me käydään samassa paikassa fyssarilla joten Sani taisi aatella et tää on vaan vähän erilainen fyssarin käsittely...Vähän akupuntiota ja silleen :D

Sit niitä höpö-höpö kuulumisia :D


Ensinnäkin me ollaan nyt lomalla, jeee!

Kytäjän reissulla oli näin iloista porukkaa!

Loman kunniaksi alkoi myös hienot ilmat joten me ollaan uikkailtu. PALJON! :)


Kyllä tarkenee

Sani pitää joka kesän alussa "sytytellä" uudestaan uimiseen, mutta sitten kun neiti muistaa miten ihanaa uikkailu on, niin hää vaan uisi ja uisi ja uisi :) Sani pystyy kevyesti uimaan 15-20 minuuttia putkeen käymättä kertaakaan välissä rannalla ja kun Sanin uintitekniikka ja -asento on vallan optimaalinen, niin täähän on mitä parasta liikuntaa :)


Pientä päänvaivaa aiheuttaa kuitenkin neidin sterkkatukka, joka vaan paksuuntuu vuosi vuodelta. Ennen Sanin turkki kuivui kuin itsestään, mutta nyt pohjavilla on niin tiheää ja runsasta, että turkki saattaa olla pohjasta märkä vielä aamulla :( Vielä en ole fööniin tarttunut mutta liki joka uinnin jälkeen olen käynyt turkkia vähän kammalla läpi, että kuivuisi nopeammin. Mun koirilla ei oo koskaan ollut mitään iho-ongelmia mutta hotspot-tapauksia vierestä seuranneena teen kyllä kaikkeni ettei sellaista tulisi. Hemmetin sterilointi joka pilaa hyvät turkit :(


Semmoisella veden alla kuvaavalla kameralla voisi saada aika hienoja kuvia :D


Tipi pysyy tyylilleen uskollisena myös vedessä, täysillä vaan.

Silmät kiinni ja tyrskyjä päin :D

Krokotiili ja saalis

Tipistä saa vallan hauskoja kuvia, kun meno on niin lennokasta

Näyttää, että Pipa lipuu rauhallisesti eteenpäin, mutta korvien asento (pystyssä) paljastaa, että aika haipakkaa tässäkin mennään...



Niin hyvää liikuntaa kuin uinti onkin, niin Tipillä uinti-asento tuppaa tuon kiireen ja vauhdin takia olemaan monasti hiukan liian pysty eli etupää korkeammalla kuin takaosa (=jumiuttaa helposti niskan aluetta ja ehkä selkää?). Se vähän vesittää ne uinnin hyvät vaikutukset :/ Tipin kanssa kaikista paras onkin kun itse olen uimassa ja me vaan uikkaillaan yhdessä ilman lelun heittelyjä. Kun Tipi on rauhallinen niin asento on heti suorempi ja parempi. 

Kyllä minäkin osaan kunhan maltan :)

Uikkailu on saanut Tipin karvanlähdön vallan villiitymään ja karvaa lähtee joka uinnin jälkeen roppakaupalla. Ei siinä muuten, mutta meillä ois näyttely vajaa kuukauden päästä. Saanen jälleen mennä sporttitukka-Tipin kanssa kehään :D No mulle on sinänsä herttaisen yhden tekevää mikä laatuarvosana me saadaan, toivoisin vain koiran näköistä arvostelua. Ja sehän on sitten enemmän tuomarista kuin turkista riippuva asia, joten katotaan miten meidän käy :) 


KuiKui on plutaaja:)

Kujeesta vesi on tosi jees elementti, mutta uimaan se ei lähde vapaaehtoisesti. Se ensimmäinen askel kun jalat ei otakaan enää pohjaan on vielä toistaiseksi liian iso...No mulla ei ole kukaan koira ollut syntyjään vesipeto, kaikki nää on kannustamalla ja innostamalla opetettu nauttimaan uinnista, joten uskon vakaasti, että Kujekin oppii vielä :)

Puli, puli

Sainpas!

Uikkailun lisäksi ollaan viime vuoden tapaa kierretty metsiä ahkerasti marjojen ja sienien perässä :)

Mums

Mouskis

Slurps

Me ollaan kaikki yhtä koukuttuneita mustikoihin :D

Välillä ehtii vähän söpöstelläkin

Ja hoitaa "metsätöitä"

tai pysähtyä vaan nauttimaan hetkestä

Treenikärpänenkin ollaan kaivettu naftaliinista ja päästetty vallan valloilleen. Mut niistä sit seuraavan postaukseen ehkä :) Kivaa kesänjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kuje on niiiiiiin tyypillinen mieskoira :)
    "Mä vaan tässä hengailen" "ehei ei minua uiminen kiinnosta"
    Ja urosten kun piti olla niin suoraviivaisia!
    (huom! kirjoittajan omia mielipiteitä)
    Niin kivoja, hyvänmieln kuvia.
    Nauttikaa lomasta ja "saalistamisen" riemusta!

    VastaaPoista
  2. Tulinpa hyvälle mielelle lueskellessani tarinaa ja katsellessani kuvia :)

    VastaaPoista