torstai 4. huhtikuuta 2013

Synttärityttö korkkasi TOKO-uransa!


Piipa-piiperöinen, mun pieni sininen salama juhli tiistaina 4-vuotissynttäreitään!!!
 
 
"Koe seikkailut, matkoja taita.
Näe vehreitä marjamaita,
Maut maista ja ääniä kuule.
Ota selvää,
älä vain luule.
Koe villisti elämän retki,
elä jokainen, jokainen hetki!"


 
Onnea, onnea rakas synttärityttö, maailman ihanin pieni sininen!!

Ihana 4 päivän pääsiäisloma sujahti mennä vauhdilla ja tuli kyllä niin tarpeeseen! Lomaa vietettiin sillä parhaalla mahdollisella tavalla, vaan olemalla ja rentoutumalla:) Joka päivä treffattiin kavereita ja tehtiin ihania 2-3 tunnin lenkkejä aivan mahtavassa auringonpaisteessa! Ihana akkujen lataus miniloma, nyt jaksaa taas paahtaa arkea:) Lenkkien ja löhöilyn lisäksi synttärityttö, neiti Tipitii pääsi korkkaamaan TOKO-uransa!

Reilu viikko sitten bongasin mainoksen pääsiäislauantain epävirallisesta TOKOkokeesta ja siitä se ajatus lähti:) Pienen harkinnan jälkeen ilmosin Tipin nakki-mölleihin, neidin ihka ensimmäiseen tokokoitokseen:) Mitään tulosodotuksia mulla ei ollut... mehän mentiin vaan pitämään hauskaa ja kokeilemaan miltä kisaaminen tuntuu. Siksi varmaan en jännittänytkään yhtään...mikä oli tosi hyvä juttu, eipähän tullut omalla jännityksellä pilattua koiran suoritusta:) Ennen kehään menoa Piipa keskittyi vähän turhan innokkaasti maton haisteluun ja ehdin jo pohtia, että mitähän tästä tulee...Mutta kehään kun päästiin, oli aivan kuin neidille olisi napista painettu työmoodi päälle:) Siihen loppui haistelu ja neiti keskittyi vaan tekemään hommia! Tuo koira on kyllä niin ihana!!

Nakkiluokassa mentiin alo-luokan säännöillä, paitsi paikallaolo oli vain puoli minuuttia ja liikkeiden jälkeen sai palkata koiraa. Myös liikkeiden aikana olisi saanut palkata, mutta käytin tätä mahdollisuutta vain seisomisessa kun palasin koiran luo. Ja siinäkin vain, koska Piipa suoriutui siitä niin huisan hienosti! Jotta pitihän se palkata, kun noin ylitti itsensä:)

Tältä se meidän rivi sitten näytti:

Luoksepäästävyys  10
Paikalla makaaminen  10
Seuraaminen kytkettynä  10
Seuraaminen taluttimetta  9,5
Maahanmeno 9,5
Luoksetulo  10
Seisominen  8,5
Estehyppy  5
Kokonaisvaikutus  10

ALO1 184p

Paikallaolossa ei mitään ongelmaa, hyvin oltaisiin selvitty pidemmästäkin kuin puolen minuutin pönötyksestä:D Seuraamisissa olin varautunut, että joudun ehkä auttamaan namilla..jep, näin huono luotto mulla on koiraani...:( Mitään apuja ei todellakaan tarvittu, kun Piipa teki hommia kuin kokeneempikin tokokoira! Hienosti jaksoi pitää kontaktin molempien seuraamisten ajan. Ja kaikista tyytyväisin olen siihen, miten iloista ja keskittynyttä neidin tekeminen oli!! Kontakti herpaantui ainoastaan kerran yhdessä täyskäännöksessä, siitä tuo puolen pisteen menetys. Tuomari halusi lopussa vielä eriksen mainita miten hienosti Tipi seuraa ja nää kehut oli kyllä ihan ansaitut, Piipa yllätti miutkin:) Hieno muru!

Maahanmeno ja seisominen menee Tipillä vielä aika herkästi sekaisin, mutta tällä kertaa nämäkin onnistui täydellisesti, jeee!! Ja seisomisessa palatessani koiran luo, ei YHTÄÄN teputusta, tälle toinen ja vielä isompi jeee!!:D Lopun perusasentoon tarvitsi kaksi käskyä, joten siitä pistemenetykset. Sitä en tiedä mistä maahanmenon pistevähennys meni...?

Tohypyn Tipi on nähnyt viimeksi tuota, en edes muista koska... joten vähän jännitti, että hyppääkö vai jääkö ihmettelemään, jotta mikähän tuo on...Tällaistahan toki kannattaa agilitykoiran kanssa miettiä...;) Joo, niinhän siinä kävi, että kun sanoin liikkeenohjaajalle valmis, niin Piipa hyppäsi esteen, sillä lailla:D Kutsuin takaisin perusasentoon ja sen jälkeen suoritettiin liike ihan ohjekirjan mukaan. Tuomari sanoi, että oikeissa kisoissa tästä tulisi nolla, mutta hän antaa 5 :) Lopussa tuomari totesi, että koiran tekeminen on tosi iloista ja meidän yhteistyö niin hienoa, että hypystä ja muutamista haukahteluista huolimatta haluaa antaa meille kokonaisvaikutuksesta 10 :)

Näillä pisteillä päästiin palkinnoillekin, kun sijoituttiin 2.sijalle yhdeksän nakkiluokkalaisen joukosta. Hyvä me:)

Pokaalin ja ruusukkeen lisäksi saatiin raato-lelu, tennispallo ja nameja. Hienot oli palkinnot, kannatti sijoittua:)


Kyllä odotukset ylittyi ja moninkertaisesti:) Virallisten kisojen korkkausta ajatellen meidän täytyy vielä treenata liikkeiden ketjuttamista ja palkkaamattomuutta, koska tätä ei olla juurikaan tehty. Nyt palkkasin aina liikkeen jälkeen. Ja toki liikkeissäkin on vielä hiomista, mutta kyllä me jo askeleen lähempänä ollaan virallisia koitoksia:) Treenit jatkukoon...

Muutakin päiviteltävää olisi, mutta nyt on pakko mennä nukkumaan, jotta jaksaa aamulla töihin. Ja tulihan sitä tässäkin:)

Ihanaa kevään odotusta!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti