perjantai 12. huhtikuuta 2013

Haastellen:)

Jennalta ja Sadulta tuli haaste, joka kuului näin:

 Kerro 11 asiaa itsestäsi
– Vastaa haastajan 11 kysymykseen

– Keksi uudet 11 kysymystä
– Haasta 11 bloggaajaa
– Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät


1. Kookos on maailman paras tuoksu!
2. Varmaan 80% mun vaatteista on pinkin tai fuksian värisiä:)
3. Olen ihan liian useasti myöhässä joka paikasta..paitsi töistä. Sori kaverit!
4. Shoppailu ja pieni pyörremyrsky (Dajmilla ja pätkiksellä) kuuluu erottamattomasti yhteen!
5. Olen nuorempana hoitanut muutaman kk ajan yhden salkkarinäyttelijän vauvaa
6. Jos ottaisin jonkun muun rodun kuin sheltin, niin se olisi varmaan bordercollie
7. Olisin ihan pulassa ilman navigaattoria!
8. Olen oppinut juomaan kahvia vasta tänä vuonna... miten se voikin nykyään maistua niin hyvälle:)
9. Olen tosi hidas kirjoittamaan, tai siis saamaan ajatuksiani kirjoitettuun muotoon, siksi blogikin päivittyy niin hitaasti ja harvakseltaan:)
10. Mun on lähes aina kurkattava etukäteen kirjan viimeinen sivu ja loppuratkaisu:)
11. En ymmärrä miksi näihin blogger teksteihin ei saa enää laitettua sydäntä, ärsyttävää:/

Jennan kysymykset:

1.Koska viimeksi olet saanut hävetä?
Viikonloppuna! Oltiin kaverin kanssa menossa lenkille Firan metsään. Matkan varrella huomattiin pieni parkkis, josta lähti houkuttelevan näköisiä polkuja metsään, eikun sinne. Paitsi että parkkeeratessani autoa, ajoin takarenkaan suoraan kuoppaan, jonka jälkeen pyörä ei liikkunut eteen eikä taakse vaan rullasi vaan paikallaan. Ja paitsi, että mun oma auto oli jumissa, blokkasin samaan aikaan kahden muun auton tien ulos siltä hemmetin parkkikselta. HÄVETTI ja jos olisin ollut yksin, olisin varmaan saanut jonkun asteisen paniikkireaktion. Kaverin ohjeilla ja 10 minuutin ähertämisen jälkeen saatiin kuitenkin auto nytkyteltyä pois kuopasta. Oli aika voittaja fiilis:D Ei sitten jääty siihen parkkikselle enää vaan ajettiin suorinta tietä Firalle:)

2. Miten olet eksynyt koiraharrastuksen pariin?
Sissistä kaikki alkoi! Hesarin myydään koiria palstalta bongattu pieni trikkityttö muutti niin paljon! Hipsunen ei ollut ihan se maailman helpoin koira, joten luin kymmeniä ja kymmeniä koirakirjoja yrittäessäni ymmärtää neidin ajatusmaailmaa:) Sissin ollessa pari vuotias osallistuin kaverin yllyttämä agilityn alkeiskurssille ja siitä aukeni agilitymaailma. Saanan myötä tutustuin myös tokoon ja näyttelyihin ja siitä on lajivalikoima vaan kasvanut:)

3. Jännittävintä, mitä olet kokenut?
En tiedä onko tää jännittävintä, mutta tuli nyt ekana mieleen...olen hortoillut yksin eksyneenä Suomenlinnassa keskiyöllä pilkkopimeässä ja rankkasateessa. Olin palaamassa kaverin häistä ja jotenkin siellä pimeydessä eksyin reitiltä. Harhailtuani puoli tuntia aivan litimärkänä, täysin eksyksissä ja (pahinta kaikessa) pilkkopimeässä oli juhlafiilis karissut aika kympillä;) Olin kyllä niin superonnellinen, kun lautta-satama lopulta löytyi, siinä vaiheessa taisi jo vähän hymyilyttääkin:) Ne häät muistan varmasti aina:D

4. Mikä saa sinut ylittämään itsesi?
Asiat joita todella haluan / joihin haluan panostaa. Itsensä voittaminen on yksi hienoimmista tunteista ja siitä saa ihan mielettömästi energiaa ja hyvää mieltä itselle pitkäksi aikaa. Agility on tässä(kin) suhteessa aivan loistava laji, koska siinä pystyy niin monella tapaa haastamaan ja laittamaan itsensä likoon.

5. Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Monet asiat:) Esimerkiksi tänään mukavat asiakkaat, yksi kiva sähköposti, puhelu kaverin kanssa, sulat tiet ja valoisa ilta:) Koirien ilo kun nähtiin taas päivän jälkeen. Tuleva viikonloppu. Arjen pienet ilot on monasti ne parhaat:)

6. Isoin saavutuksesi?
Koiraharrastusrintamalla se on varmasti Saanan TK3 titteli. Kun ensin opettaa kaiken väärin ja sitten käyttää loppuajan korjaillen virheitään, niin tehtävää riittää;) Oli aikoja, jolloin en olisi voinut kuvitellakaan meidän saavuttavan mitään lähellekään tätä...Se vaati mielettömästi aikaa, vaivaa, työtä, jonkin verran pettymyksiä ja vähän kyyneleitäkin. Mut myös aivan ihania onnistumisen hetkiä! Se mitä mä olen opettanut Saanalle, ei ole mitään verrattuna siihen mitä Saana on opettanut mulle!! Tuo TK3 on mulle niin paljon enemmän kuin vain yksi titteli koiran nimen edessä:)

7. Onko sinulla pentukuumetta?
Ihan koko ajan! Mutta tähän saumaan en voi enkä halua pentua ottaa, aika ei vaan riitä! Koko ajan kyllä seurailen kivoja shelttejä sillä silmällä, kun sitten joskus taas:)

8. Mitä aiot tänään tehdä?
Surffailla vielä hetken netissä ja sitten nukkumaan, kello on jo aika paljon:) Muuten tää päivä on mennyt töissä ja illalla olisi ollut Tipin aksatreenit. Mutta kun meillä on sunnuntainakin agikoulutus, niin peruin illan treenit ja mentiin mieluummin koko trion kanssa iltalenkille kera Heidin ja trusseli-jengin:) Ei sen kummempia perjantai touhuja, kun huomenna pitäisi jaksaa vielä töihin:)

9. Kuinka iloinen olet asteikolla 1-10?
Kyllä se tuonne ysin pintaan menee:)

10. Miten päädyit koiraan / koiriisi? Miten ne päätyivät sinulle?
Saanaa etsiessäni halusin ehdottomasti soopelinartun. Pentuvälityksessä oli kuitenkin vain trikki- ja merlepentuja. Soittelin sitten suoraan kasvattajille, että onko heillä vapaita pentuja? Sunsweet-kennelissä oli tarjolla sijoitukseen soopelinarttu jolla kuulemma super-luonne, mutta ikää 3,5kk. Halusin luovutusikäisen, joten jatkoin etsintää ja löysinkin sopivan pentueen. Sovin, että menen katsomaan pentuja muutaman viikon päästä kun ovat tarpeeksi vanhoja. Tuo vanhemman pennun super-luonne jäi kuitenkin mietityttämään ja seuraavana päivänä soitin uudestaan Maritalle, että voiko sitä tulla katsomaan ja oliko sijoittaminen ainoa mahdollisuus. Perillä mua vastaan juoksi maailman kaunein shelttipentu, suoraan syliin, suoraan nuolemaan naamaa ja suoraan sydämeen. Päätös oli sinetöity siitä ensi sekunnista ja samalla reissulla Saana tuli kotiin ja ihan omaksi! :)

Kuva Marita Axi


Kolmatta mun ei pitänyt ottaa, mutta kun mun ikisuosikki Papulle oli pennut tulossa, niin eihän siinä ollut vaihtoehtoja;) Pentujen ollessa parin viikon ikäisiä oli kuitenkin jo selvä, että mun pennusta kasvaa tosi iso! Ulkonäkö on mulle viimeinen asia joka koirassa merkitsee mitään, mutta.... Mulla oli jo Sissi, agilitykoira, jonka kanssa voi treenata, mutta ei kisata (Sissi ei kisannut, koska en halunnut rasittaa sitä pienenä maxina korkeilla hypyillä..) Maritalla oli samaan aikaan toiset pari viikkoa vanhemmat pennut, Papun puolisiskolla Barbilla. Siellä oli yksi narttupentu, jota oli pitänyt varalla. Päätin, että käyn katsomassa pennut ennen päätöksen tekoa. Se Papun iso pentu oli vielä niin nuori, että pötkötteli vaan, kun taas Barbin pikku viirunaama narttu tohisteli jo kovasti pitkin pentulaatikkoa. Eihän senkään koosta mitään varmaa voinut sanoa, mutta siinä vaiheessa mulle oli jo ihan sama mitä siitä kasvaa, se oli se mun pentu! Touhukas ja ahne pieni orava! Muutama viikko siitä hain Sani-Saniaisen kotiin ja en ole katunut päätöstäni päivääkään:)Tipi oli vuoden odotuksen tulos, tai melkein voisi sanoa, että enemmänkin;) Se oli kesä 2006, kun ihastuin pieneen aivan mahtavaluonteiseen 5kk-ikäiseen trikki-tyttöön. Silloin mietin ekan kerran, että saisinpa joskus tämän koiran pennun. Muutaman vuoden päästä pieni musta astutettiin ja jäin suurin toivein odottamaan pikku-Sinttiä syntyväksi. Mutta ne niin odotetut ja toivotut pienet syntyivät enkelipentuina:( Joskus kohtalo kuitenkin järjestää asioita ja pienen mustan äidille oli pennut tulossa. Sieltä syntyi 4 pentua, joista yksi oli ihan speciaali pieni sininen! Se kevät oli vallaton ja toukokuussa pieni, suloinen ja vauhdikas Tipitii liittyi laumaan:)11. Äkkipikainen vai pitkään asioita harkitseva?
Isoissa jutuissa ehdottomasti harkitseva! Kaverit repii välillä hiuksia päästään, kun pohdin ja pähkään asioita uudestaan ja uudestaan:) Pienemmissä jutuissa tulee sitten helpommin tehtyä myös niitä päähänpistoja:).


Ja sitten Satun kysymykset:

1. Jos koirasi olisi ihminen, minkä ammatin edustaja se olisi?
Saana olisi ihan ehdottomasti poliisi. Se rakastaa järjestystä ja rauhaa ja vaatii sitä myös muilta:) Järjestyssäännöt ja hyvät käytöstavat kunniaan on neidin motto! Riekkujat ja hillujat pistää kuriin ja ojennukseen tai ainakin yritys on kova:)

Sani olisi ikuinen partiolainen, aina valmis hommiin ja innolla suorittamassa tehtävää kuin tehtävää! Kiltti ja kuuliainen, varustettuna suurella mielikuvituksella ja pilkkeellä silmäkulmassa:)

Tipi olisi joku suuri laulajatähti(ainakin omasta mielestään), joka rrrrakastaa omaa ääntään ja itseään. Hyvin minä-keskeinen persoona:) Pohjimmiltaan kuitenkin niin hyväsydäminen ja rakastettava, että kukaan ei voi olla tykkäämättä siitä:)

2. Paras asia koirassasi(/issasi)?
Saanassa tasapainoisuus, se joka paikassa kuin kotonaan! Semmonen joviaali-tyyppi:) Mun luottokoira, jonka tiedän handlaavan tilanteen kuin tilanteen ja osaavan käyttäytyä mallikkaasti, ihan aina:).Koira kuin ajatus!

Sanissa se miten se on arjessa niin täydellisen helppo, kiltti ja vaivaton koira ja kuitenkin harrastuksissa(lajissa kuin lajissa) täyttä tulta ja tappuraa!

Tipissä aina iloinen elämän asenne ja sen tapa tehdä kaikki niin täydellä sydämellä! Oli kyseessä sitten agiradan suoritus, temppujen treenaus tai vaikka vaan mun herättäminen aamulla naamapesulla, kaiken voi tehdä niin suurella antaumuksella ja riemulla:)

3. Jos saisit sanoa vaan yhden vinkin aloittelevalle koiraharrastajalle, mikä se olisi?
Muista nöyryys! Monesti se mustavalkoinen muuttuu harmaan sävyiksi ajan kanssa:)

4. Mitä ikkunasta näkyy?
Katuvaloja ja naapuritalojen kattoja, on aika pimeetä...;) 

5. Turhin koiralle opettamasi temppu?
Sani osaa työntää nenän vesikulhoon ja puhaltaa kuplia:)

6. Kaivahan esiin parhaiten onnistunein ottamasi valokuva

Tää ei ole teknisesti mun paras kuva, mutta pidän tämän tunnelmasta ja väreistä tosi paljon! Saanakin on niin valppaan, mutta silti niin rauhallisen näköinen.7. Minimivaatimuksesi pentueelle, jotta alkaa kiinnostamaan?
Mun on melkeenpä pitänyt tavata narttu joskus livenä tai ainakin nähdä videoita, jotta kiinnostun ensinkään:) Luonne on se mihin ihastun! Olen vahvasti sitä mieltä, että jos tykkään emästä, tykkään myös pennusta:) Mun ihanne sheltti on itsevarma, rohkea ja omaa ripauksen tai vähän enemmän rämäpäisyyttä:) Ei mikään luupää, muttei kuitenkaan ota joka epäonnistumisesta itseensä. Suvun pitää olla mahdollisimman tervettä, niin tutkittavien ominaisuuksien kuin muidenkin osalta. Semmoista perustervettä porukkaa:) Täydellistä ei ole, joten tottakai hyväksyn jotain vikoja, kokonaisuus ratkaisee! Näissä asioissa menen aika lailla fiilis pohjalla.

8. Mikä on viimeksi kaduttanut?
Pari viikkoa sitten näin nettikaupassa tosi ihanat saappaat, jotka oli vielä huimassa alessakin. En kuitenkaan ehtinyt juuri siinä alkaa tilailemaan ja seuraavana päivänä ne oli tietenkin jo loppuunmyyty. Harmittaa vieläkin!

9. Suosittele yksi leffa
Mamma Mia, aivan ihana hyvän mielen leffa:) Ja toinen jonka katsomiseen en kyllästy ikinä, on Notting Hill:) Leffan katsomisesta pitää jäädä hyvä mieli:)

10. Mikä nauratti viimeksi?
Tämä :D

11. Jos saat kolme toivomusta vihreältä kääpiöleprikonilta, niin mitäpä toivot?
Oletan, että tähän ei saa vastata maailmanrauhaa ja terveyttä kaikille:)

No voisin haluta pari lisätuntia vuorokauteen! Ei tuo 24 riitä mihinkään;)

Olisi tosi ihanaa, jos suklaa todettaisiin terveysruuaksi:)

Jos vihreä kääpiöleprikoni voisi hoitaa mun puolesta kaikki hammaslääkärikäynnit, niin sehän vasta olisi hienoa!!:)

Kysymykset muille:

1. Mikä kappale (musiikki) kuvaa sinua parhaiten?
2. Hienoin rotusi edustaja?
3. Laita tähän kuva, jossa koirasi persoona tulee esille.
4. Aamu- vai ilta-ihminen?
5. Mistä koirasi nimi tulee (tai koirien)?
6. Jos saisit yhden päivän ajan olla joku muu ihminen, kuka olisit?
7. Mitä koirasi syö?
8. Paras tapa viettää vapaapäivää?
9. Kerro joku ikimuistoinen hetki elämästäsi
10. Mitä uutta harrastusta haluaisit kokeilla (koiran kanssa tai ilman)?
11. Missä haluaisit olla juuri nyt?

1. Janita ja Nana
2. Heidi ja Willit walkoiset
3. Fanny ja Noona
4. Iiris ja pojat
5. Mikaela ja pojat
6. Marilla
7. Anne ja tytöt
8.. Mia ja tytöt
9. Sanna ja koirat
10. Suvi ja koiruudet
11. Eiköhän nää riitä:D

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti