sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lauttasaaren tokokoe

Pienen kisatauon jälkeen oltiin vappupäivänä tokokokeessa Sanin kanssa. Lauttasaaressa tällä kertaa. Kokeen tuomaroi Riikka Pulliainen, joka on kyllä meidän ehdoton lemppari tuomari tällä hetkellä! Niin kiva ja kannustava tuomari, että kokeesta jää hyvä mieli, vaikka kaikki ei menisikään ihan putkeen!

Säätiedotus lupaili kaikkea vesisateesta räntään, mutta onneksi selvittiin parilla pienille tihuttelu kuurolla. Ja meidän kehässä olon ajan oli aivan loistava ilma! Ainoastaan tuuli sen verta kovasti, että välillä joutui vähän pinnistelemään, että kuuli liikkurin käskyt...

Video löytyy täältä

ja niille, jotka ei jaksa katsoa videota, niin tässä vielä kootut selitykset:

Paikallaanolo 7,5
Meni maahan ja pompsahti samantien istumaan sekä oli kuulemma kerran pyörittänyt pyllyä.

Seuraaminen 9
pari haukahdusta...

Liikkeestä istuminen 10

Luoksetulo 0
Nousi seisomaan ennen kuin kutsuin. Seisominen valui. Maahanmenoon kaksi käskyä.

Ruutu 0
Tää oli kyllä semmonen henkinen 10 :) Kaikki muu onnistui, paitsi pieni ennakointi lopussa, kun lähti jo liikkeenohjaajan käskystä :( Tavallaan harmittavaa ja toisaalta... 95 % liikkeestä onnistuneesti ja meidän paras kisaruutu tähän mennessä, joten pakko olla tyytyväinen!! :)

Hyppynouto 0
Ei hypännyt takaisin...

Metalli 10

Tunnistusnouto 10

Kauko-ohjaus 9,5
Ennakoi hitusen lopun perusasennon, muuten kuulemma  hieno sekatekniikka :)

Kokonaisvaikutus 10
Tuomari sanoi, että meillä on tosi ihanaa yhteistyötä ja tykkää meistä ihan älyttömästi :) Tästä kympistä olen kaikista iloisin :)

Tuloksena VOI 3, 204p ja 3. sija

Tuomari totesi, että meillä oli vähän niinkuin 0 tai 10 linja. Juu, niin taisi olla :)

Tää koe oli aika silmiä avartava! Ruudun treenaukseen lisätään nyt liikkuri mukaan, ettei jatkossa tartte ottaa turhia nollia pikku virheiden takia. Tuo ruudun nollaaminen oli treenaamattomuuden syytä, mutta mietin pitkään miksi me nollattiin hyppynouto ja luoksetulo, jotka on meille ns helpot ja varmat liikkeet. Ja sehän se varmaan loppu viimein on se syy! Koska ne on niin helpot, niin mä en treenaa niitä. En edes muista koska ollaan viimeksi otettu treeneissä hyppynoutoa? Luoksetuloa sentäs joskus, mutta sitäkin liian harvoin! Me treenataan aina niitä vaikeita juttuja, vaikka helppoja pitäisi yhtä lailla ylläpitää. Nyt sotasuunnitelma on se, että rupean suunnittelemaan treenit ennakkoon! Ajattelin, että jaan joka liikkeen pienempiin osa-alueisiin sen mukaan mitä kaikkea tarttee treenata. Sitten vaan kokoan eri kokonaisuuksia eri treeneihin ja pidän huolen, että kaikkea tulee tehtyä ainakin jonkin verran.

Loppuun täytyy kuitenkin vielä todeta, että oli tosi hyvä mieli, kun lähdettiin suorittamaan omaa vuoroa ja se sama hyvä fiilis oli myös kisan jälkeen. Mulla on tällä hetkellä tosi iso luotto Saniin ja siihen, että sen vire ja motivaatio kestää. Musta on niin ihanaa, että meidän ongelmat on näitä teknisiä virheitä ja unohduksia. Niiden treenaaminen on niin paljon helpompaa (ja kivempaa!), kuin motivaatio ongelmien. Kova kisa-into jäi ja seuraava kisa onkin jo alustavasti katottuna...Saapi peukutella, että mahduttaisiin mukaan! :)

*muoks* olin unohtanut laittaa liikkeestä istumisen pisteet..nyt se on lisätty :)

2 kommenttia:

 1. Riikka oli justiin meillä tuomaroimassa. En ollut kokeessa, mutta edellisillan luennolla olin kuuntelemassa ja aattelin, että jos vaan koira on kisavalmis, niin hänen tuomaroimaan kokeeseensa menen kyllä, jos vaan mahdollisuus on. Niin kivan tuntuinen oli, ja hän itsekin kisaa, niin osaa asettautua kisaajan asemaan.
  Onnea siitä hyvästä fiiliksestä, vaikka toivottua tulosta ei tullutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella Riikan kokeeseen menemistä!! Ihana, kannustava tuomari! Ja pitää iloisista koirista ja iloisesta tekemisestä, joten tykkäisi taatusti Iitusta :)

   Poista