lauantai 26. syyskuuta 2015

Nyt on sinun vuorosi loistaa!

Joka syksy sama juttu. Mitä nopeammin illat alkaa pimetä, sitä nopeammin mulla alkaa treeni-into laskea. Paitsi tämä syksy tekee poikkeuksen sääntöön, tällä hetkellä tää tokoilija vallan pursuaa treeni-intoa :)
"Syyllinen" on tässä


Tipi on suorastaan loistanut kaikissa viimeisimmissä treeneissä!

Koko kevään ja kesän panostin aika lailla Saniin, olisin niin halunnut ne puuttuvat ykköset vanhoilla säännöillä...Tipi toki treenaili yhtä lailla, mutta Tipin treenit ei olleet yhtä suunnitellut ja ajatuksella läpi viedyt mitä Sanilla. Nyt kun ohjatuissa alkoi syyskausi (ja taloudellisista syistä otin vain yhdelle koiralle treenipaikan), niin päätin, että nyt on Tipi vuoro saada tehotreeniä. Liekö se sitten syynä vai mikä, mutta tuo koira yllättää nyt koko ajan osaamisellaan. Joka treenin jälkeen on tehnyt mieli todeta, että kuka treenaa mun koiraa salaa, miten se voi osata näin hyvin?? :)

Kuva Marianne Timonen

Yhtenä isona juttuna Tipi on lopultakin tainnut tajunnut ruudun paikan... Ensin ohjatuissa hieno ruutuunmeno ilman alustaa tai mitään muuta apuvälinettä. En olisi uskonut, mutta onneksi Helena-kouluttaja uskoi ja patisti kokeilemaan. Sitten sama homma viikolla omatoimitreenatessa. Tässä vaiheessa puhkuin jo niin itsevarmuutta, että päätin kasvattaa matkaa kisapituuteen, vaikka oli hämärää ja tiesin, että riski epäonnistumiseen oli iso ja edelleen siis jätin alustan laittamatta. Riski kannatti. Matkan kasvattaminen vaan nostatti Tipin vauhtia entisestään ja Piipa koko olemuksesta näki, että se niin tietää mitä tekee ja minne kuuluu mennä. Mä oon aivan häkeltynyt, että yhtäkkiä tää onkin näin simppeliä.

Tän viikon ohjattuihin oltiin saatu etukäteen tehtäväksi valita 4 liikettä jotka suoritetaan kisamaisesta ja pelkästään sosiaalisella palkalla palkaten. Valitsin luoksetulon, liikkeestä seisomisen, hypyn ja noudon. Piipa oli innokas ja hyvin kuulolla. Palkkautui hyvin sosiaalisesta palkasta, eikä edes haukkunut. Kunnes juoksin hakemaan kapulan ja se nostatti vireen just sen verran liian korkeaksi, että hakauhti pari kertaa kapulalle mennessään. Muuten hienoa menoa. Kouluttaja totesi, että Tipin tekeminen on tosi innokasta, mutta samalla tosi tarkkaa :) Voihan pieni sininen otus!Nyt kun homma alkaa skulata näin hienosti, niin oli pakko tulostaa uudet tokosäännöt, lukea ne ajatuksella läpi ja tehdä vähän ihan konkreettisia treenisuunnitelmia...

On tää vaan ihanaa olla näin motivoitunut taas! Mulla on tällä hetkellä töissä aika tiukkaa. Olen nyt parin viikon ajan tehnyt kuusi päiväistä työviikkoa (tähän onneksi helpotusta ensi viikolla, tavalla tai toisella :)) ja vaikuttaahan se jaksamiseen. Samoin nuo aikaisin pimenevät illat tekee ulkona treenailusta vaikeaa/haasteellista. Töitten jälkeen ehtii just ja just vielä treenailemaan, mutta hämärän rajamailla. Kohta ei riitä enää hämärääkään. Pentukin vaatii oman panostuksensa ja aikansa. Ja silti, silti mun treeni-into ei ole hiipunut, vaan päin vastoin. Oikein ootan että päästään taas tekemään. Onneksi huomenna on vapaapäivä, niin ehditään jopa ihan valoisalla treenimään, luksusta!

Pieni realisti mussa tietää, että se voi olla pudotus maanpinnalle edessä ennemmin kuin arvaankaan...mutta siihen asti leijun tässä euforisessa onnistumisen ja onnen tilassa :D ja totean, että tokoilkaahan hyvät ihmiset, se koukuttaa ja siitä saa ihan huikeita fiiliksiä :)


Näin on! t.Tipi

2 kommenttia:

  1. Tipi on niin pätevä pieni tokoilija! <3

    VastaaPoista
  2. Tällaiset yhteiset ihanat kokemukset antavat positiivista energiaa ja auttavat jaksamaan, vaikka työviikko on tavallista pidempi :)

    VastaaPoista