keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kokeessa

Me oltiin taas tokokokeessa :) Helsingin seudun piirimestaruudet tällä kertaa, me tosin osallistuttiin ulkopuolisina, kun oli kaikille avoin koe. Ja Sanin kanssa siis liikenteessä. Kisat oli Tuomarinkartanossa ja VOI-luokan tuomaroi Tuire Marjamäki.

Jo heti paikallaolossa selvisi, että mitään helppoja pisteitä ei sitten ole jaossa...

Paikallaolo   8 (paikallaolo tosi hyvä, mutta nytkähdin kuulemma hieman, kun pyysin lopussa perusasentoon. Ei Sani tuohon mitään apuja tarvitse, joten joku tiedostamaton ele multa, täytyypä jatkossa kiinnittää huomiota...)

Muiltakin lähti pisteitä aika rankalla kädellä, niin hitaista ylösnousuista (8) kuin pään kääntyilystä (7). Eräs kilpailija totesi, että hän oli jättänyt koiransa kotiin, kun kuuli kuka voi-luokan tuomaroi...No jos jossain, niin arvokisoissa arvostelu toki saa olla tiukkaa..Ja sitten taas toisaalta, eihän sitä mestaruutta voi-luokassa ratkota...No hyvällä fiiliksellä kuitenkin jatkettiin yksilöliikkeisiin. Päätin, että tehdään parhaamme ja jos menee hyvin, niin olen tyytyväinen, pisteistä viis!

Jotta haasteet ei olisi loppuneet, niin pari koiraa ennen meidän vuoroa alkoi sade... ja ei mikään pikku tihkusade vaan sitä tuli kuin saavista kaatamalla...ettei vaan olisi liian helppoa :)

Seuraaminen  7,5 (Sani oli alkuun aika kuutamolla, mutta sai onneksi pian ajatuksesta kiinni ja sit ihan ok seuraamista. Taisi sade vähän sekoittaa ajatuksia :) )

Istuminen  0 (Jäi seisomaan. Vissiin eka kerta kun nää meni Sanilla kokeessa sekaisin, treeneissä tätä on käynyt joskus)

Luoksetulo  5 (Alussa ei mennyt ekalla maahan ja samoin pysäytyksessä tarvitsi maahanmenoon toisen käskyn. Syytän sadetta ja ymmärrän Sania :D )

Ruutu   0 (Lähti luoksetulon merkkejä kohti, mutta sain kuin sainkin ohjattua sieltä. En olisi uskonut, että onnistuu :) Käskyjä kuitenkin liian monta -> nolla, joten kehut ja vapautus kun oli ruudussa. jeejeejee että onnistui, vaikkei pisteitä tullutkaan!!)

Hyppynouto  8 (Nosti vähän hitaasti..)

Metalli  7 (Eka heitto liian lyhyt, joten jouduin uusimaan heiton)

Tunnari  0 (Käytti varmaan kaikki suussa ennenkuin löysi oman, tää meni ihan pieleen :(

Kaukot  6 (Taas alussa maahan vasta toisella käskyllä ja yhteen seisomiseen tuplakäsky)

Kokonaisvaikutus  7 (Tuomari sanoi, että tässä koirassa on todella paljon hyviä ominaisuuksia, vaikka sade tänään vähän häiritsikin menoa. Ja kuulemma tykkäsi meidän tekemisestä. Olin kuin puulla päähän lyöty näistä kommenteista... jotenkin oletin, että tää tuomari haluaa sellaista bortsumaista pilkuntarkkaa, ohjenkirjanmukaista suorittamista joten oli tosi ylläri, että tykkäsi meidän vähän sinnepäin rallatteluista :))

Pisteitä meille kertyi "huikeat" 143 :) Kaikkiaan VOI-luokassa oli 15 koiraa, joista yhdelle 1-tulos, toiselle 2-tulos ja lopuille 13 ei tulosta. Sanin sijoitus oli 6./15. Että tiukkaa oli ja ei muillakaan ihan putkeen mennyt...

Video kokeesta

Pisteet ei ehkä olleet korkeat, mutta fiilis kokeen jälkeen sitäkin enemmän :) Nyt tajusin ekaa kertaan miten paljon mä nykyään luotan Saniin ja sen tekemiseen :) Vaikka tiesin jo etukäteen, että tuomari on tiukka, ympärillä paljon häiriötä ja sääkin (suoraan sanottuna) ihan perseestä, niin silti oli tosi kiva mennä suorittamaan omalla vuorolla!! Ihanaa, että Sani pystyy tuollaisissakin olosuhteissa tekemään ja tsemppaamaan noin hienosti. Mutta ehkä mahtavinta oli, että uskoin jo etukäteen, että se tekee sen :) En edes epäillyt muuta! Hieno fiilis :) Kiitos Lealle videoinnista ja seurasta muutenkin :) Oli tosi kiva nähdä ja rupatella :)

Sateen kastamat reippaat tokoilijat Kina ja Sani :)
 
 
Alkuviikko toi järkyttävän uutisen :( Rakas ystävä, lenkkikaveri ja Suuri persoona on poissa.
Hän lähti saappaat jalassa...
 
 
Mikä onkaan tää ihana maa?
Vain metsää, vain rantaa...
Ei hihnaa, ei pantaa...
Mikä onkaan tää ihana maa?
 
Hyvää matkaa Piitulle, jätit niin suuret jäljet meidänkin sydämiin.
Heidille voimia ja jaksamista.
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Hienosti Sani teki töitä tosi kurjasta ilmasta huolimatta! Voit olla ylpeä teistä! :)

  Meidän blogissa on haaste teille!

  VastaaPoista
 2. Ihan hyvä sun kännykällä tuli noista innokkaista tokoilijoista! :) Kiitos vielä kerran videoinnista ja seurasta! :)

  VastaaPoista
 3. Siis ihan hyvä kuva.. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Janita, sekä kommentista että haasteesta :) Vastaan siihen pian!

  Ja joo Lea, ihan hyvä siitä tuli noin kännykuvaksi. Näytti vaan puhelimen näytöllä niin tummalta :)Ja kiitos vaan itsellesi, otetaan joskus uusiksi! Ehkä paremmalla ilmalla;)

  VastaaPoista