sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tarttis vissiin treenata...

Sanilla olisi tokokoe viikon päästä (kääks) ja pitäis varmaan tehdä asian eteen jotain... Vai luottaisiko taas kerran sanontaan "lahjattomat treenaa" ? ;) Miten se treeni-motivaation löytäminen voikin olla aina yhtä vaikeaa, kun syksy ja (pimeät illat!) saapuu.. Tänään sain kuitenkin itsestäni sen verran irti, että otettiin pienet muistuttelut luoksetulosta, tunnarista, kaukoista ja ruudusta. En kehtaa edes kertoa kuinka kauan edellistä treeneistä on... ;)  Sani oli taas kovin, kovin iloinen ja onnellinen kun pääsi hommiin ja hyvinhän tuo muisti :) Mutta kyllähän noita tarttis viilata...En nyt kuitenkaan ota asiasta kauheesta stressiä..Tuomari on kiva ja kaverin kanssa mennään, joten jos ei muuta, niin eiköhän me saada ainakin kivoja kokemuksia :) Jos jollakulla nyt kuitenkin on kovasti treeni-intoa olemassaan, niin osan saapi lähetellä tänne :D Ilolla otan vastaan ;)

Oli muuten varsin hupaisaa, kun tänään kaukoja treenatessa vahingossa näytin istumisen käsimerkin, vaikka käskytin maahan. Ei olisi voinut koira enää enempää kysymysmerkiltä näyttää :D Mutta aivan loistavaa, Sani siis ihan oikeasti kuuntelee käskyjä!! :) 
 

Piipallekin olen katsellut yhtä koettu (en vielä ilmonnut), mutta saa nyt nähdä...meijän paikallaanolo ei ole edennyt mihinkään, ihan vaan syystä, että ei olla treenattu :P Tällekin asialle tarttis tehdä jotain. Tää sama juttu käy joka syksy..mun toko-into kuihtuu täysin olemattomiin. Ääh :/Viime maanantaina käytiin taas fyssarilla. Kävi tosi nolosti, kun olin merkannut ajan väärin ja me oltiin tunti myöhässä :( Onneksi Patricia on tosi mukava, eikä ollut yhtään vihainen :) Sovittiin, että hoidetaan sitten vaan kaksi koiraa...Harmitti ihan hirmuisesti :( Mutta meilläpä kävikin onnekkaasti ja typsyt oli jokainen niin hyvässä kunnossa, että Patricia ehtikin hyvin hoitaa kaikki kolme. Loistohomma kaikilta osin!!! Oikein hyvänmielen maanantai :)

 
Jos ei olla ehditty/jaksettu juuri syksyllä tokoilla, niin eipä myöskään aksata...Parit Caloanderin Jennan treenit ja muutamat ohjatut vaan. Meillä on ollut taukoa ja menoja ja kaikkea, seli, seli...Mutta aksan suhteen olisi tarkoitus nyt ryhdistäytyä. Perjantaina meillä alkoi taas oman seuran syksyn ohjatut. Rata vaikutti rataantutustuessa aika kinkkiselle, mutta otettiin pätkissä, niin onnistuihan se :) Siellä oli parikin kertaa putki-A erottelu. Tipi oikeasti erottaa kiipee ja putki käskyt, josta olen yhä, aina vaan ja edelleen hämmästynyt kun ei olla tätä todellakaan paljon treenattu. Viisas pieni!! Pari kertaa kävi, niin, että mun käsky tuli ihan liian myöhään, kun Tipi oli jo ehtinyt lukita väärän esteen. Neiti teki sitten pikku uparin A:lla ja sukelsi sieltä putkeen edes katsomatta mua siinä välissä. On se niin kultainen! Varmaan kyllä sadatteli mielessään, kun kartturi on niin kuutamolla ;) Kepeillä kesti hyvin vedätyksen, vaikka etukäteen epäilin muuta ja puomin kontaktit toimi loistavasti! Kisoissahan ne on aina välillä olleet vaan sinne päin..Nyt siis toimi :) Yhden persjätönkin sain tehtyä, jeee. Se on mun inhokki-ohjaus-moovi nro 1, ihan vaan koska olen yleensä niin huono siinä :D Kivat treenit ja saatiin taas juosta. Jäähkälenkillä mulla oli hyvin onnellinen koira, ihan parasta :)
 

Kultainen pikku pupunen
 
Tänään Piipa pääsi kokeilemaan ihan uutta lajia: raunioita. Olen monasti miettinyt, että rauniot voisi olla Tipistä hauska harrastus! Neiti sininen kun on varsinainen rymy-eetu ja painattaa kuin metsäkauris vaikka millaisissa ryteiköissä :) Mitkään alustat tai esteet ei ole koskaan hidastaneet sen menoa :) Kun ESS sitten järjesti raunioihin tutustumispäivän, niin ilmoitin Pipan heti mukaan:) Jenni Korhonen veti koulutuksen ja mukana oli 5 innokasta shelttiäistä :) Alkuun tehtiin ihan vaan hakuja kallio-maastossa ja sitten päästiin kokeilemaan myös ihan raunioilla. Tipin kanssa olen pari kertaa ottanut ihan leikkimielellä hakua, joten kun Piipa näki herkkurasiat se tiesi heti mikä homman idea on :) Hienosti neiti teki hommia ja nimenomaan ilmavainulla, taitava Pipa!! Ainakin yhtä maalimiestä joutui etsimään tovin verran, mutta koko ajan teki hommia, nenä kävi ja haki ja haki. Jenni totesi, että irtoomisen kanssa Tipillä ei ole ongelmia, kun sininen viiletti innokkaan pitkin aluetta:)
 
Neiti ei meinannut malttaa odottaa, että pannan saa pois...:D
 

ja eikun etsimään!
 
"Ukko" löydetty :)
 
Tiilikasan kanssa Piipa epäröi pienen hetken (tästä olin tosi yllättynyt, olin ennemminkin pelännyt että lähtee vaan päättömästi viilettämään rojukasan yli), tosin ei sitä epäröintiä kauaa kestänyt. Jenni sanoi, että Tipillä ei selvästikään ole mitään ongelmaa erilaisten alustojen kanssa, se vaan ei ensin tajunnut että niiden tiilienkin päällä voi kävellä :) Tää on kuulemma hyvinkin yleistä ekakertalaisille. Toisaalta hienoa huomata, että tuollekin koiralle alkaa vähitellen kasvaa järki päähän. Vauhdin lisäksi hommia tehdään välillä myös ihan ajatuksella :)
 

Ylös vaan vaikka betoniseinää :)
 

Eihän tässä mitään ihmeellistä ollutkaan:)
 
Lopuksi käytiin vielä kävelemässä renkaiden, ritilöiden, puulavojen, kivolohkareiden ja muiden esteiden keskellä. Tää meinasi taas mennä vähän kaahottamisen puolelle, kun Piipa luuli, että edelleen ollaan ukkoja etsimässä:) Oli tosi antoisa päivä ja Piipalla oli ihan super-hauskaa!! Kiitos vielä Jennille opastuksesta ja muille seurasta. Kaikki raunioilla otetut kuvat on Tuomelan Sadun ottamia, kiitos!! Kovasti olisi kiva tätäkin lajia harrastaa, mutta ei vaan aika riitä :( Toivottavasti tällaisia tutustumispäiviä kuitenkin tulisi lisää!! Pääsisi edes silloin tällöin pitämään hauskaa:)
 

Olipas super-hauska päivä! Lisää tätä!!! t.Tipi
 
Loppuun vielä muutamia kuvia lauantailta, kun kamera ja pallo oli mukana lenkillä :)
 

Muruset rallattaa
 


Sirkuskoira :)
Kuinka moni osaa samaan aikaan juosta, huutaa ja pitää palloa kuonopäällä, heh;)
 
Välillä pallo vaihtoi omistajaa...:)
 
Tipi on niiiiin huono häviäjä;)
 
:D
 
Kimppakopittelua
 

Olikohan koppi? :)
 
 
Melkeen menee tukka silmille:)
 
Vähän rauhallisemmissa tunnelmissa...
 
Iloista syksyä kaikille!!!
 


4 kommenttia:

 1. Tänne vois kans lähettää sitä motivaatiota... :) Avoimen liikkeissä edistytään muuten hyvin, mutta paikallamakuu, joka jo alokasluokassa oli kovin hankalaa, on monin verroin hankalampaa avoimessa. Iitu ei kerta kaikkiiaan voi pysyä maassa, kun menen piiloon, vaan heti on pompattava istumaan ja katsomaan, että mihinkäs se omistaja nyt häipyy. Huokaus....

  VastaaPoista
 2. Vaikka mitä aktiviteettia teillä :) Eikä varmasti tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa, jos aika ei vaan riitä ihan kaikkeen. Yhdistyksen luonnekuvauksen avustamiseenkin taisi mennä koko viikonloppu!

  Taidokkaita, hauskoja kuvia tytöistä!

  Olisi tosi kiva nähdä teitä taas pitkästä aikaa. Toivottavsti teille kävisi yhteislenkki :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että perjantain treenistä jäi hyvä fiilis! Hienosti veditte. :)

  VastaaPoista
 4. Anne: tiedän tunteen tuon paikallaanolon kanssa, se on Tipillekin niiiiin vaikeaa...Tsemppiä nyt meille molemmille, ja onnistumisia :)

  Reetta: kiitos :) Niin pitäisikin nähdä ihan ehdottomasti!! Koitetaan ehtiä jossain välissä, laitan viestiä :)

  Ja Suvi: kiitoksia vaan itsellesi!! Tosi kivat treenit oli ja todellakin jäi hyvä fiilis. Ensi viikkoa jo ootellen :)

  VastaaPoista