maanantai 21. lokakuuta 2013

Pelleilyä tokokokeessa

"Kumpa mullakin olisi sama asenne kisaamiseen kuin sulla" sanoi kaveri tokokokeen jälkeen. Oltiin juuri tehty Sanin kanssa 4 nollaa, 151,5 pistettä ja ei tulosta ja mua vaan hymyilytti :)

Sunnuntaina käytiin siis tokoilemassa Orimattilassa. Ja nyt muistan miksi me ei juuri kisata talvisin..siis jestas, että oli kylmä ja maneesi oikein hohkasi sitä!! Meni ihan luihin ja ytimiin, hrrr edelleen!! Maneesi myös, paitsi haisi tosi vahvasti (ihmisnenäänkin) ponille, niin sieltä saattoi pieni koira löytää aarteen jos toisenkin ;) Aika moni koira onnistuikin palkkaamaan itse itsensä kokeen aikana, myös Sani ;) Onneksi ei kuitenkaan liikkeiden aikana!! :D Reissuun lähdettiin kera Ilsen, Helmin ja mun äidin, joka ei olekaan nähnyt Sania kokeessa moneen vuoteen.

Helmin vuoro oli ensin ja tuloksena hienosti AVO 1, 170,5 pistettä. Voi että, niiiiin super-mahtavaa!! Kaverin menestyksestä iloisena oli tosi kiva fiilis lähteä kisaamaan Sanin kanssa:)

Tuomarina toimi Harri Laisi ja liikkeet suoritettiin sekoitetussa järjestyksessä. Tältä meidän meno näytti numeroin:

Paikallaanolo  0 !!!! Ekaa kertaa ikinä Sani nousi ja hipsutteli tulla mun luokse. O-U-T-O-A :O Mitään siellä ei kuulemma ollut tapahtunut, ihan kuin Sani olisi vaan unohtanut mitä olikaan tekemässä...

Mä olen Sanin paikallaanoloa pitänyt aika lailla pomminvarmana, mutta nähtävästi kaikki on mahdollista. Jännä muuten miten joka kokeessa mokataan joku meidän varma liike..ja aina tietysti eri liike;) Mutta että paikallaanolokin..kaikkea sitä näkee ;) No ei oo vakavaa :)

Sit taas vähän odottelua, koska Sani oli 9. koira 10 voi-luokan koirasta...Ja näin me sitten rallateltiin loput liikkeet:

Tunnari  0 (kävi nuuskaisemassa kapuloita ja jatkoi pysähtymättä ruutuun :D Mun syksyn projekti "tehdään-ruudusta-super-hauska" on siis toiminut, jeeee!! Ja nyt sitten aloitetaan uusi projekti "ruudusta-super-hauska-mutta-vain-käskystä";) Takaisin tullessaan piti vielä käydä nuuhkaisemassa lähetysmerkkiäkin. Pieni sikailija-Sani :D

Ruutu  0 ( Olin varma, että nyt tää onnistuu, kun se ruutu kuitenkin oli jo kerran löydetty ja tsekattu... Ja katin villat!! Hyvin lähti ruutuun, mutta kesken matkan muisti tunnarikapulat ja lähti etsimään niitä :D Voi elämä! Älykkäät koirat on ihania, mutta yksinkertaisemman kanssa kisaaminen olisi ehkä vähän helpompaa ;) Lisäkäskyillä sain Sanin víelä ohjattua ruutuun, mutta jäi puoliksi ulos joten nolla. Tosin ehkä olisi ollut nolla jokatapauksessa, kun käskyjä tuli niin paljon..Hienoa kuitenkin kun ruutu löytyi :) Ihana, ihana Sani!!

Kolme liikettä tehty ja kolme nollaa ansaittu..Harmi ettei nää olleet aksakisat ;) Ja mua vaan hihitytti:D

Seuraaminen  9 (Tää me handlattiin. Ihan lopussa Sanin kontakti hetkeksi herpaantuu, kun vilkaisee ruutua ja perusasento epäonnistuu. Muuten nättiä menoa)

Luoksetulo 9 (seisominen ok, voisi olla nopeampi, mutta tällaisia nää on meillä viime aikoina olleet. Maahanmeno tosi hidas, kun yleensä tippuu heti kuin märkä rätti :D)

Hyppynouto 8,5 (Muuten ok, mutta takaisin tullessa annoin hyppää käskyn (ehkä turhaan?), kun näytti että juoksee sivusta.

Kauko-ohjaus 8,5 (Maasta istumisessa nousee seisomaan, muuten ok)

Metallinouto 10 (Ainut liike jossa ei sössitty kumpikaan :D)

Istuminen  0 (seisomiseksi meni, no näitä sattuu..)

Kokonaisvaikutus  8,5 (Tuomarin sanoin: "koiralla on hieno työskentely into ja vaikka virheitä tuleekin, niin hän tykkää erityisesti tuosta työskentely innosta!" Eikä mitään mainintaa haukkumisesta tällä kertaa :) Iloinen asenne kompensoi ylimääräiset äänimerkit... ;)

Tulos VOI 0, 151,5p

Näin tällä kertaa, aina ei voi voittaa:D

Ja videokin löytyy. Mä aina mainitsen Sanin haukkumisesta, mutta videolla sitä ei näy, koska Sani ei yleensä hauku liikkeiden aikana. Tällä kertaa jätin videolle myös nuo siirtymät. Joten tässä pienen haukkuvan koiran tokosuoritus :)

Koevideo

Kai mun pitäisi olla harmissaan ja pettynyt, kun meni näin paljon pieleen ja pisteetkin noin huonot ja ja...Mutta kun meillä oli niin kivaa, niin en vaan osaa olla yhtään pettynyt :D Treenin puute näkyi tosi selvästi! Sanille ei vaan taukoilut sovi! Treenaamattomuus saa ne varmatkin jutut repsahtamaan ja Sani alkaa soveltaa omiaan...Mutta Sanissa tokokoirana ihan parasta on se, miten se tekee ja yrittää koko ajan, vaikka aina ei menisikään ihan oikein!! Pieni partiolainen! Nää piti olla Sanin vikat kisat tälle vuodelle, mutta saa nyt nähdä...Kävin taas kurkkimaas koekalenteria... ;) Kiitoksia vielä mahtavalle reissuseuralle ja iiiiisot onnittelut Helmisen ykkösestä!! Ei ollut turha reissu, ei!! :)

2 kommenttia:

  1. Ei pitäis nauraa mutta onpas kiva nähdä että muutkin osaa kikkailla kuin Hippi :D Ja tekemisen riemu on kuitenkin aina tärkeintä!

    VastaaPoista
  2. Saa nauraa, ei haittaa, mua naurattaa itseänikin :D Ei tää sheltti-tokoilu oikein voi olla kovin totista :)

    VastaaPoista