tiistai 31. joulukuuta 2013

Hei hei vuosi 2013

Se ois viittä vaille vuosi 2014, joten ehkä vuoden viimeinen blogi päivitys on paikallaan :) Joulu meni ja ihanat kolmen päivän jouluvapaat, me nautittiin kyllä ihan joka hetkestä :) Sää ei ollut kovin jouluinen, mutta kummasti sitä ihminen sopeutuu. Tassujen pesu joka lenkin jälkeen alkaa mennä jo ihan rutiinilla.. Ja juuri jokunen päivä sitten juteltiin, ettei tämä lumettomuus mitään haittaa, kun ei vaan sataisi! Tai jos sataa, niin sataisi sitten vaan tihutellen :) Ja nyt onkin ollut ihania kuivia ilmoja jo parin päivän ajan :)

Meidän joulun pyhien lenkkipoppoon
Kuva Eija Tienhaara

Vuoden lopussa on aina tapana tehdä katsaus menneeseen vuoteen...Mitä meidän vuosi 2013 sitten sisälsi? No ennen kaikkea paljon iki-muistoisia hetkiä ja retkiä. Iloa ja onnea. Ihania, ihania Ystäviä. Onnistumisia ja itsensä ylittämistä. Pikkuisen menestystäkin. Vähän myös pettymyksiä, mutta ei mitään maailmaa musertavaa, onneksi!

Meillä vuosi 2013 alkoi tosi jännittävissä merkeissä, kun Tipi pääsi tammikuussa treffaamaan komeaa trikki herraa ja haaveissa ja toiveissa oli pennuntuoksuinen kevät. Pariskunta ei kuitenkaan jäänyt nalkkiin ja todennäköisyydet onnistumiseen oli pienet, toiveet kyllä sitäkin isommat. Valitettavasti onni ei ollut meidän puolella, Tipi jäi tyhjäksi ja pentuhaaveet oli unohdettava... Pettymys oli suuri, mutta olin silloin ja olen yhä edelleen sitä mieltä, että kaikelle on varmasti tarkoituksensa!

Kyllä tällaisia olisi yksi pentukopallinen pitänyt saada ;)
Kuva: Tiina Ahonen
 
Maaliskuussa Tipi korkkasi toko-uransa nakkimölli luokassa I-tuloksella 184p ja 2.sija. Elokuussa pienen yllytyksen seurauksena korkattiin myös meidän virallinen toko-ura Hesan piirimestaruus joukkueessa II-tuloksella ja 154 pisteellä. Paikallaanoloa ei saatu kokeeseen mennessä kuntoon, joten jätettiin se tekemättä. Paikkiksen kuntoon saaminen onkin meidän ensi vuoden tavoite numero 1. Oli ihanaa kuitenkin huomata, että sininen toimii koetilanteessa ihan niin kuin treeneissäkin!! Innolla odotan tulevan vuoden tokokoitoksia!!

Kuva: Kirsi Tuominen

Sanin kanssa tokoiltiin tänä vuonna enemmän kuin koskaan ennen. Sekä kisattiin 5 kokeen verran, joka sekin on enemmän kuin minään aikaisempana vuonna..Jep, näin ahkera kisaaja mä oon ;)  Ahkeran treenailun seurauksena tokoiltiin syyskuussa meidän eka VOI 1 tulos. Voi pojat, miten mahtava päivä se oli!! Ihana palkinto isosta työstä ja panostuksesta! Parasta Sanin toko vuodessa oli kuitenkin todeta miten mahtava moottori ja tekemisenhalu pikku ketulla on :) Koe olosuhteet on olleet kaikkea paahtavasta 30 asteen helteestä kaatosateeseen ja silti Sanin into ei ole kertaakaan laskenut!! Jotain olen siis ainakin koulutuksessa ja motivoinnin rakentamisessa osannut tehdä oikein :)

Kuva Sanna Parviainen


Aksailun suhteen tää vuosi oli vähän kummallinen.. Mulla ei ole varmaan ikinä ennen ollut aksa-into näin vähissä :( Meidän treenimäärät on olleet tosi vähäisiä, kertaakaan ei esim. käyty omatoimi treenaamassa tänä vuonna. Kisojakin meille kertyi vain kourallinen. Hesan piirimestiksissä oltiin mukana ESSn joukkueessa, joka voitti piirimestaruus hopeaa. Ja siihen jääkin meidän tän vuoden kisasaavutukset, vaikka muutamia ratoja olikin joissa onnistuminen jäi tosi pienestä kiinni. Treenit on kuitenkin lähes poikkeuksetta olleet todellisia fiiliksen kohottajia ja hyvällä mielellä ja hymyssä suin on saanut kotiin ajella :) Viime aikoina olen huomannut aksa-innostuksen taas kohoavan :) Ehkä tää oli meille tällainen välivuosi...

Näytelmissä käytiin edellis vuoden tapaan tosi vähän. Pari kertaa kotimaan kehissä ja Liettuan reissu. Liettuan reissu kyllä ylitti kaikki odotukset Tipin ollessa kumpanakin päivänä PN2 ja saaden kaksi Liettuan SERTiä. Kai meidän täytyy jossain vaiheessa reissata kokeilemaan josko se kolmaskin serti irtoaisi :)

 
Saana on saanut viettää jälleen yhden vuoden terveenä, ainoastaan neidin kuulo on hieman huonontunut, mutta muuten ei ole vielä vanhuuden vaivoja tullut :) Neidin 13-vuotis synttäreitähän juhlitaan siis maaliskuussa. Toivon niin kovasti, että saisin kirjoittaa tämän saman päivityksen myös ensi vuoden lopussa!! Saana lenkkeilee edelleen samat lenkit kuin muukin lauma, mikä on myös ihana asia :)
 
Saana ajoitti karvanlähdön jälleen kivasti talveen, joten me myytiin meijän Hurtta pois ja ostettiin tilalle Pomppa. Ja en voisi olla tyytyväisempi.

Poseerausta
Ehkä tänäkin talvena tulee vielä Pomppa kelejä ;)
 
Ensi vuodelle meillä on jo suunnitteilla kaikkea kivaa. Tipin kanssa päästään edelleen jatkamaan Jennan agilitykoulutuksissa, mikä on ihan supersuper-mahtavaa, odotan niin innolla!! Tipin olen myös ilmoittanut ensi sunnuntaina alkavalle tokokurssille, jonka aikana toivoisin meidän saavan ainakin paikallaanoloa eteenpäin! Niin kiva mennä :) Sanille olisi pari tokokoe paikkaa vetämässä ja huhtikuussa osallistutaan Gerald O'Shea handlauskurssille jonkun typsyistä kanssa (en ole vielä päättänyt kenen kanssa). Ja eiköhän me muutakin kivaa keksitä ;)
 
 
Kiitokset kaikille ystäville tästä vuodesta, ensi vuonna jatketaan lenkkien ja muun kivan merkeissä :)
 
Ihanaa ja onnekasta Uutta Vuotta kaikille!!
 

2 kommenttia: