maanantai 20. tammikuuta 2014

Tokoa, agia ja luento. Ja kuvia :)

Tipin nouto näyttää nyt tältä:

Tipin noutoharjoitus part2

Jännä miten asiat etenee kun niitä treenaa ;) Pito- ja luovutusharjoituksia tehdään edelleen erikseen. Lopun perusasento on just tota mitä videolla. Ja alun odottaminen vaatii myös treeniä. Mutta kyllä me kohta päästään yhdistämään palasia! En mä vaan Saanan ja Sanin kanssa aikanaan näin perusteellista työtä ole tehnyt ja varmaan vähempi riittäisi Tipinkin kanssa...Mutta kun tää on aika hauskaa :D

Tipin kanssa ollaan myös aloitettu paikallaanolo treenit, at last!! Tylsä liike, mutta pakko sekin on kuntoon saada jos kisaamaan aikoo..Ollaan treenattu etupalkalla (namikuppi) ja toistaiseksi saatu pelkästään onnistuneita toistoja :) Nyt ollaan saatu aika kasvatettua 1 minuuttiin :) Matka on ehkä 5-6m (sisällä treenaaminen vähän rajoittaa). Ei aavistuskaan miten ja milloin tuo namikuppi häivytetään, mutta kaipa se selkiytyy..? :)

Kimppa viilettäjät :)


ESS-tokotreenit on jatkuneet ja ihan huippukivaa on ollut. Ollaan treenattu:
-ruutua (lelupalkalla. Meinasi mennä vähän namin bongaamiseksi. Jatketaan harjoittelua kotona)
-liikkeestä seisomista/maahanmenoa (peruutaen koira edessä. Vaihdellen maahan tai seiso-käskyä -> opetetaan koira kuuntelemaan. Piipa oli vallan pätevä, näyttäisi että se kyllä tuntee ja erottaa käskyt :)
-ohjatun alkeita (namikupeilla. Jos merkkaan oikean suunnan katseella ennen käskyä, niin varmempi, ilman katsemerkkausta tuli pari hutia. Pitää muistaa :)
-tunnaria (nyt alkuun yhden kapulan piilotusta ja palkkaus haistelusta. Ei saa kuitenkaan jäädä tankkaamaan liian helppoja harjoituksia, vaan älykästä koiraa pitää haastaa. Kotiläksynä voisi kohta kokeilla laittaa ison kasa vääriä ja oma sinne sekaan. Saapa nähdä miten käy ;)
-kaukoja (Jenni neuvoi hauskan tavan jumpata vaihtoja. Jatketaan sillä ja katsotaan miten etenee..)
-luoksetuloa (Jätössä heittäytyy 95% kerroista maahan, tähän paaaljon treeniä!! Muuten hyvä :)
...unohdinkohan jotain...?

Odotellessa ollaan itsekseen otettu noiden tunnilla treenattujen lisäksi paikallaanoloa (onnistuu ihan uskomattoman hyvin kaiken häiriön keskellä, ei yhtään stipluja) ja rauhoittumisharjoituksia. Piipa kauhean mielellään treenaisi ja touhuaisi koko tunnin, mutta oppimisen kannalta taukoja on hyvä olla, joten aina välillä ollaan otettu "pakollisia toimettomuushetkiä" ;) Nämä onnistuu jo hyvin! Ensi viikolla onkin vika kurssikerta, mikä on tosi harmi :( Toivottavasti kurssi saisi jatkoa, koska olen ollut tosi tyytyväinen ja me ihan ehdottomasti tarvittaisiin tätä!!

Pienellä sinisellä on paljon asiaa :D


Viime perjantaina käytiin liitämässä reilu kuukauden tauon jälkeen vuoden ekat aksatreenit. Rata oli tosi kinkkisen näköinen ja rataantutustuminen ei riittänyt mulla radan oppimiseen alkuunkaan. Lämpän jälkeen ehdittiin katsoa meitä edeltävän koiran treeni ja koitin painaa rataa mieleen. Ja sehän toimi! Päästiin kerrankin koko 26 esteen rata loppuun asti :D Ei se ihan tyylipuhdasta ollut...Tipi kaatoi yhden esteen(onneksi ei sattunut!), keppien oikeaa sisäänmeno oli hetken hukassa ja yhdessä kohtaa Tipi halusi ihan välttämättä takaaleikata mut, yhä uudestaan ja uudestaan ;) Mutta paljon oli myös hyviä, sujuvia pätkiä, ihan oikeesti!! :) Mä oon aina tykännyt kisoissa startata mahdollisimman alussa...Nyt mietin, että olisiko parempi sittenkin päästä starttaamaan lopussa, jotta ehtisi katsoa(ja opetella) muiden suorituksia ennen omaa vuoroa. Omaa starttipaikkaa ei tietenkään voi päättää, mutta ehkä testataan tätä teoriaa seuraavan kerran kun se on mahdollista :) Mahtikivat treenit siis!! :)Viime viikolla kävin myös kuuntelemassa Lena Dankerin luentoa aiheesta sheltin rakenne ja tyyppi. Oli kyllä tosi mielenkiintoinen luento ja hyvä luennoitsija. Luennolla käytiin mm. läpi tyyppi ja siihen liittyvät ominaisuudet. Se millaiset ovat terveet liikkeet ja rakenne, miten ne katsotaan, mitä merkitystä niillä on ja mitä merkitystä on, jos rakenne onkin puutteellinen. Käytiin muutenkin läpi sheltin rotumääritelmää (miksi tietyt asiat kuulu olla tietyllä lailla) ja vähän terveys- ja luonnejuttuja. Ihan kaikesta en luennoitsijan kanssa ole samaa mieltä, mutta luento selkiytti kyllä hyvin, miksi terve rakenne ja oikea tyyppi on niin tärkeät. Hyvä (=terve) rakenne ei ole mitään näyttelyharrastajien hifistelyä vaan osa terveyttä ja tärkeä ja toivottava ominaisuus ihan jokaiselle koiralle. Epäterve rakenne voi aiheuttaa melkoisesti ongelmia, esim. kulumaa ja kipuja siinä missä luustoviatkin, ei siis mikään pikkujuttu!! Danker korosti, että täydellinen ei tarvitse olla, mutta isoja virheitä ei pitäisi sallia! Paljon tuli asiaa ja pohdittavaa ja voin kyllä todella lämpimästi suositella luentoa ihan kaikille. Koko ilta meni, mutta oli se sen arvoista!

Saana poseeraa talven ihmemaassa :)
 
Aivan mielettömän ihania kelejä ollut nyt viime päivät, aurinkoista ja kuivaa! Pakkanenkin on vaan pukeutumiskysymys, ainakin näillä leveysasteilla :) Kerrospukeutumista ja koirilla pompat ja tossut, niillä heitettiin tänäkin iltana -18 asteen pakkasessa 1,5 tunnin hihnalenkki, eikä yhtään tarvinnut nostella tassuja :) Sunnuntaina käytiin vähän rallaamassa pellonpohjalla kameran kera. Muutama
 
kuvatus reissulta...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

1 kommentti:

  1. Teillähän on nouto jo tosi hyvällä mallilla! Me myös toivottaisiin paljon jatko-osaa tokokurssille.

    VastaaPoista