lauantai 21. kesäkuuta 2014

Pieni breikki vois toimia meille peruskiireisiin unohtuneille...

Täällä taas, hei vaan hei :) Viime blogikirjoituksesta onkin vierähtänyt tovi...Viime viikot olen tehnyt astetta tiukempaa työputkea, joten muulle touhuilulle (kuten blogin kirjoittelulle) ei ole oikein jäänyt aikaa. Enpä toki normaalistikaan mikään ahkera kirjoitteli ole, mutta nyt mulla sentäs on syy ;) Tää pieni Juhannusbreikki tuli kyllä enemmän kuin oikeaan saumaan! No ensi viikolla palataan taas normiin, joten sitten helpottaa! Ja kesälomakin lähenee päivä päivältä, enää pari viikkoa... :D

Toukokuun lopussa vietettiin aurinkoinen viikonloppu Inkoossa Etelä-Suomen shelttien järjestämällä harrasteleirillä. Tällä kertaa leireiltiin vajaalla kokoonpanolla Saanan jäädessä mun vanhempien hoiviin viettämään laatu-aikaa :) Mielellään olisin muorinkin ottanut mukaan, mutta tiesin viikonlopun olevan täynnä ohjelmaa ja toimintaa, joten aika rankka viikonloppuhan se olisi ollut Saanukalle. Niin pirteä ja touhukas kuin hää onkin, niin tuossa iässä päikkäreiden väliin jättäminen ei enää käy tuosta vaan. Näin jälkikäteen ajatellen tosi hyvä, että päädyin tähän ratkaisuun, koska lämpömittari pyöri koko viikonlopun 30 asteen hellelukemissa ja majapaikan huoneissakin vallitsi aika sauna-tunnelma, varsinkin päiväsaikaan :) Aika rankkaa olisi ollut mummo-koiran olla mukana!

Perjantai illasta starttattiin siis kohti Inkoota kera Reetan ja maustepoikien. Kaikki namit ja lelut unohtui matkasta, joten yhden Valintatalo-pysähdyksen taktiikalla taittui matka perille. Ekan illan ohjelmassa oli koirafrisbee näytös sekä vapaata yhdessäoloa.

Elli-sheltti osasi vaikka tehdä vaikka miten hienoja koppeja!

Käytiin myös tutustumassa viikonlopun lenkkimaastoihin ja maisemiin...

Siellä oli kyllä ihan hiekkatiet, ettei heinikossa tarvinnut tallustaa :)
Päästettiin vaan koirat vähän rallaamaan!
 
Ilta-aurinko kylvyssä :)
 
Jiihaa!
 
 

Lauantai aamu alkoi hakutreeneillä. Kouluttajana toimi Janna Grönholm (en ole varma nimestä?), joka toimii omien kelpiensä kanssa pelastuspuolella hälyryhmässä. Treenattiin alkuun isolla voikukkapellolla ja sen jälkeen siirryttiin metsään. Meidän aiemmista treenailuista poiketen (joissa ollaan etsitty vain yhtä maalimiestä kerrallaan) kaikki maalimiehet menikin tällä kertaa heti piiloon ja koirat sai etsiä neljä "ukkoa" putkeen. Hienosti typsyt selviytyi urakastaan, vaikka suhteellisen kokemattomia hakuilijoita ovat noin yleensäkin ja tän tyyppisessä treenailussa ihan ekakertalaisia. Molemmat sai kehuja kouluttajalta, Tipi ihan erityisesti. Kouluttaja totesi, että jos laji oikeasti kiinnostaa, niin Tipissä olisi todellista potentiaalia ja potkua ja lisäksi aivan loistavaa nenätyöskentelyä. Neiti sähikäisestä löytyy aina vaan uusia puolia!

Taavi on paikallistanut "ukon"

Pelto oli valtaisa ja heinikko näin korkeaa, että kyllä ne ihan nenää joutuivat käyttämään, mikäli mielivät löytää etsimänsä :)
 
Metsästä ei ole kuvia, kun oli liian hämärää kuvailuun.
 
Hurjan kivat treenit ja olipa ihana katsoa onnellisia koiria tekemässä työtä jota ne tekee enemmänkin luonnostaan kuin opetuksen tuloksena! Huomaa, että nenähommat on niille äärimmäisen mieluisaa puuhaa :) Hakukouluttaja totesi treenien lopuksi, että hänen koiriaan ei minkään pituisilla lenkeillä väsytetä, mutta yhdet hakutreenit ja ne on ihan virrat veks :) Tehokas koiran väsytystaktiikka siis! Niin kivat treenit ja aivan huisan mukava kouluttaja! Näistä treeneistä jäi tosi kiva fiilis :) 
 
Hakuilun jälkeen suunnattiin lounaan kautta agility treenien pariin.


Majapaikan keittiön taulu! Ei mitään lisättävää.. ;)
 
Lauantain agility kouluttajana toimi Anu Rajaheimo. Anu oli ihanasti huomioinut tukahduttavan helteisen sään ja sen faktan, että koirilla oli jo alla muuta touhuilua eli olivat mahdollisesti jo vähän väsyneitä. Ensin juteltiin vähän teoriaa, sitten harjoiteltiin hypyn tarjoamista ja lopuksi pieni helpohko rata. Tykkäsin kovasti! Tuon vaikeammat treenit olisin jättänyt itseasiassa väliin ja olin jo vähän varautunutkin tähän vaihtoehtoon ennen treenien alkua. Olen ihan tosi tarkka siitä, että harrasteluissa levon osuus on rittävä. Nämä puuhapetet kun ei valitettavasti yleensä itse näytä kuinka väsyneitä ovat, kun on kivaa tekemistä! Joten se on sitten mun vastuulla pitää huoli tästä puolesta :) Kiitokset siis Anulle kivoista ja hienosti tilanteeseen suunnitelluista treeneistä!
 
Aksailun jälkeen siirryttiin hetkeksi huoneeseen huilimaan ja lataamaan akkuja, itse kukin! Jossain vaiheessa jollekin pälkähti päähän miten ihanaa olisi päästä pulahtamaan järveen. Saatiin tietää, että 10 minuutin ajomatkan päästä löytyisi järvi jossa myös koirat saavat uida :) Loistavaa, eikun menoksi kera Reetan, Mikaelan ja koko karvavarvas-lauman! "Muutaman" mutkan kautta löydettiin perille..Tulipahan Inkoo tutuksi ja muistojahan ei syntyisi jos kaikki menisi aina suunnitellusti ;) Mutta lopulta päästiin virkistäytymään ja heittämään talviturkit tämän kesän osalta. Mä taisin enemmänkin vaan kastautua, mutta koirat nautti uikkaamisesta ihan koko rahan edestä:)
 
Onnellisia lillujia :)
 
"Vepekoirat tulossa pelastamaan"
 
Niin mahtavaa!!!!
 
 

Kenenkä keppi tää olikaan?
 
Tämän parempaa hyppykuvaa en onnistunut saamaan..En ikinä ehtinyt tarpeeksi kauas, kun Piipa oli jo loiskaissut menemään :)
 
Sani meni rantaan huilimaan Kanelin ja Tillin seuraksi...
... ja hetken päästä uikkailu mun luo tämän näköisenä...Oiskohan hyppy hieman epäonnistunut :D
 
Taavi ja Sani uimassa auringon laskuun :D
 
Kyllä virkisti!
 
Uinnin jälkeen tultiin hyvällä hevosella leiripaikalle takaisin, päästiin nimittäin saman tien nauttimaan vaikka millaisista ihanista grilliherkuista. Ai että maistui hyvälle!
 
Monta oli nälkäistä suuta...! :D
 
Loppu ilta kului rupatellessa muiden leiriläisten kanssa. Ja siitä iltalenkin kautta nukkumaan.
 
Vähän jaksoivat vielä rallatakin, mutta kyllä me aika väsynyttä porukkaa oltiin kaikki!
 
Sunnuntain oli ohjelmassa aamupalan jälkeen koiratanssia ja TOKOa Nadja Böckermanin opastuksella. Molemmat tytöt pääsi vähän tanssahtelemaan eli temputtelemaan.
 
Hippi näytti mallia!
 
 
 
Myös hallitseva suomen mestari Flow pääsi näyttämään taitojaan!
 
Sanikin pääsi hetkeksi "estradille" demo-koirana, kun Nadja näytti miten vanhakin koira oppii uusia temppuja :)
 
 Taas muistin miten kiva laji tämäkin on! Voi kun olisi vaan vähän enemmän aikaa ja jaksamista! Temppujahan me kyllä opetellaan koko ajan, mutta laji vaatii niin paljon enemmän kuin vaan yksittäisten temppujen opettelua! Ehkä joskus...
 
Tokossa Tipi pääsi treenaamaan paikallaanoloa. Ensin yhdessä muiden kanssa ja sitten yksin erilaisilla häiriöillä. Uskomattoman hienosti molemmat tytöt jaksoi treenailla, vaikka takana oli melkoisen toiminnantäyteinen viikonloppu. Iso kiitos Nadjalle jälleen hyvistä opeista :)
 
Tässä vaiheessa leiri alkoi olla pakkailua ja loppusiivousta vaille pulkassa. Moikkailtiin vielä kaikki leirikaverit ja käytiin keräämässä Reetan tekemän luontopolun rastit pois. Samalla tuli luontopolkukin katsastettua, kun se oli meiltä kaiken tohinan keskellä ihan unohtunut. Ihana polku olikin :) Kurvattiin vielä uimapaikan kautta pikaisella pulahduksella..
 
 

 
Ja sit kotia kohti!
 
Iso kiitos vielä ahkerille järkkäreille hienosti järjestetystä leiristä. Kaikki toimi ja sujui aivan loistavasti!! Ohjelmaa oli enemmän kuin tarpeeksi ja todella monipuolisesti!! Kiitos myös kivoille kouluttajille antoisista treeneistä sekä leirikamuille seurasta! Erityisesti Reetalle ja Mikaelalle!!
 
Väsyneet, mutta onnelliset kiittää, kuittaa ja toivoo, että tästä leiristä tulee perinne!! :)
 

 

2 kommenttia:

  1. Olipa kivasti kirjoitettu tarina meidän leiriviikonlopusta! Tuostahan saa copy-paste-tekniikalla jutun shelttilehteenkin :) Ei mitään lisättävää....

    Kiitos Satu valtavasti kivasta leiriseurasta! Ja kaikille muille leirikavereille & leirin järjesteäneille suuri kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hih, ei tää kyllä lehtitasoinen juttu ole, mutta kiitos kauniista kommentista :) Ihan huisan kiva leiri oli kyllä!! Kiitos vielä parhaasta seurasta Reetta!!

    VastaaPoista