keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Lahden pentunäyttely

Lahden pentunäyttely nähty ja koettu. Kivaa oli!

Yksikään mun aikaisempi pentu ei ole mennyt näin vähäisellä kokemuksella ekaan näyttelyynsä. Ei yhtään mätsäriä. Kerran vieras ihminen käsitellyt pöydällä (tai kolme jos eläinlääkärien koplailut rokotusten yhteydessä lasketaan). Kaksi kertaa harjoiteltu juoksemista näyttelyhihnassa. No seisomista sentäs oltiin ihan oikeesti vähän treenattukin. Kaksi hallikokemusta ennen tätä, molemmat agilitykisoja. Mutta ei ees jännittänyt. Mä niin luotin, että kyllä Kuje handlaa tämänkin tilanteen, enkä turhaan.

Kujeella oli itseasiassa tosi hauskaa. Se liehitteli tyttöjä (ja vähän poikiakin) kehänlaidalla, treffaili ja suukotteli ihania ihmisiä ja jostain kumman syystä tuntui viihtyvän siellä melussa ja ahtaudessa. Tuttujakin oli paikalla, Kati-kasvattaja, Valma, Sumi, Nyx ja Anna, serkkutyttö Cheri. Ja paljon, paljon muita niin tuttuja ja tuntemattomia. Kati harjasi Kujeen ennen kehää ja kylläpäs vedelle ja Roger Paralla saa pienemmänkin turkin kauniin pöyheäksi, kiitos vielä!

Tuomarina oli Karin Bergbom. Oikein miellyttävä tuomari, joka käsitteli koiria kauniisti. Kun tuomari tuli tutkimaan Kujetta hän totesi, että onpas se terhakka. Johon kehäsihteeri jatkoi, että hän katsoi ihan samaa, että onpas ihanan terhakka ja valpas pentu. Hih, mitään harjoitusta tarvita, hää on showmies syntyjään :) Kaikki näyttelykuvat on ottanut Kirsi Tuominen.

Tuomari tutki hampaat tosi tarkkaan poskihampaita myöten ja koko koiran muutenkin. 

Toista kivestä tuomari koitti kovasti etsiä, mutta ei sitä siellä ollut :( Mutta kyllä oli pikkutyyppi hienosti pöydällä tutkittava. Rento ja iloinen koko ajan, vaikka pallien kanssa varsinkin kesti aika tovi. Liikkeet meni vähän maton haisteluksi, niitä olisi tarvinnut treeniä enemmän etukäteen. Liikkeiten jälkeen tuomari pyysi, että otan Kujeen syliin ja hän kokeilee pallit vielä uudestaan. Totesi, että "ei sitä toista nyt löydy, mutta olet sinä silti ihana! Kyllä se toinenkin vielä ehtii tulla."

Ja koska Kuje on herrasmies, hää suukotti tuomarin kiitokseksi noin kauniista sanoista :D

Sit me vähän pönöteltiin

Huomaatteko, ei enää kengurumeininkiä :D Seisotustreenit on tuottaneet tulosta!

Näin suloinen arvostelu saatiin:

Iloinen, reipas ja ryhdikäs pentu, jolla kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Kaunis niska- ja ylälinja. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Turhan lyhyt rintakehä. Hieman jyrkkä lantio ja korkea-asentoinen häntä. Kaunis merleväri. Liikkuu melko hyvin. Valitettavasti vain toinen kives. 

Kiveksen puuttumisen tähden tuomari ei sijoittanut Kujetta ollenkaan, mutta se ei haitannut yhtään. Olin niin iloinen hienosti menneestä esiintymisestä ja mun iloisesta ja reippaasta pennusta :) Saatiin taas yksi kiva kokemus lisää ja aina ihanaa nähdä kaikkia tuttuja. Kiitos kehänlaitaseurasta ja rattoisasta päivästä kaikki te ihanat! Ja kiitos kyydistä ja parhaasta tsemppauksesta Reetalle ja mun äidille. Kiva kun jaksoitte tuhlata kauniin, aurinkoisen talvipäivän sisällä ja tulitte kannustamaan ja todistamaan Kujeen depyyttiä :) 

Ennen kotiinlähtöä nappastiin vielä kuvat hulivili-kaveruksista Kujeesta ja Nyxistä. 

Molempien eka näyttely. Vähänkö oltiin taitavia :)

Niin ihanat pojat!

Taas kokemusta rikkaampina :)

1 kommentti:

  1. Kiitos Nyxin ja mun puolesta mukavasta päivästä ja depyytistä!
    Kuje on hieno pikkunen ja niin valloittava luonne <3
    Hassunhauskat jätkät hyppyrimäen juurella <3

    VastaaPoista