tiistai 15. maaliskuuta 2016

Koirat eivät kuole koskaan
Koirat eivät kuole koskaan. Ne eivät osaa. Ne väsyvät ja tulevat hyvin vanhoiksi, mutta kuolevat? Eivät ne osaa. Jos ne aikoisivat kuolla, eivät ne haluaisi jatkuvasti kävelylle. Ja vaikka niiden lenkki olisi vain yksi askel, kunnes kipu pakottaisi pysähtymään, ne haluavat lenkille silti. Koska kävelyllä on kaikki, mitä ne kaipaavat: hajuja, kenties mädäntänyt kananluu, toisten koirien jälkiä - ja sinä. Koska se, että ne saavat kävellä siinä, rinnallasi, tekee niiden elämästä täydellistä. Ja täydelliseen elämään ei mahdu kuolemaa.

Kun sinä luulet, että koirasi on kuollut, olet väärässä. Koirasi vain nukkuu, sinun rinnassasi, sydämesi vieressä. Ja kun se on nukahtanut sinne, sinua itkettää koko ajan. Miksikö? Koska koirasi heiluttaa häntäänsä rinnassasi. Ja se sattuu. Tottakai se sattuu, kun häntä heiluu siellä, rintasi sisällä. Ja se heiluu usein, koska se heiluu aina, kun koira herää. Se haluaa kiittää sinua. " Kiitos, että annoit minulle lämpimän paikan jossa nukkua, aivan sydämesi vieressä. "

Ajan myötä häntä heiluu uhä harvemmin. Koirasi saattaa olla väsynyt, onhan se ollut kiltti koira koko ikänsä. Se on ollut kiltti, ja sinä ja se tiedätte sen molemmat. Se on ollut kiltti silloinkin, kun sen luihin on sattunut niin paljon, että se kaatuu kävellessään ja silloinkin, kun se ei haluaisi lähteä pissalle kaatosateeseen. Se on ollut kiltti koira.

Ajan myötä häntä siis heiluu yhä harvemmin, mutta älä hetkeäkään luule, että koirasi on kuollut. Se heiluttaa taas häntäänsä - yleensä kun sitä vähiten odotat. Sillä sellaisiahan koirat ovat.

Olen oikeastaan pahoillani jokaisen sellaisen puolesta, jonka sydämen vieressä yksikään koira ei nuku. Te olette jääneet paitsi niin paljosta.

-tuntematon-

Hyvää syntymäpäivää Saana-muru! Ja huomisen synttärisankarille Sissi-Sipsukalle myös! Miten onnekas olin, että sain teidät omistaa, maailman parhaat tytöt! Rakkaimmat synttärionnittelut, ootte niin rakkaat!"Menneisyys soi kuudella kielellään
muistojen kitaraa soittaa mielellään.
Taivaan kannenkin taaksen ne soinnut soi
kun mennyttä aikaa esiin kitaroi

Minä kuuntelen kitaraa
muistojen kitaraa"


3 kommenttia:

 1. Itkeä pillitän (kuinka yllättävää).

  Hetkittäin ne vain heiluttavat häntäänsä niin vimmatusti.

  -tanja-

  VastaaPoista
 2. Voi rakkaat <3 Miksei niitä joskus saisi sieltä sydämmestä ihan vähäks aikaa käymään vieressä heiluttelemassa häntää <3

  VastaaPoista
 3. Rakkaat Saanukka ja Sissi heiluttelevat häntiään myös mun sydämessä <3

  VastaaPoista