sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Mitä kylvää sitä saa niittää :)

Tää sanonta päti enemmän kuin hyvin meidän tän päiväiseen tokokokeeseen:) Oltiin kisaamassa Paimiossa, tuomarina Tiina Heino. Olin jälleen kerran luottanut "hiukan" liikaa omaan ahkeruuteeni treenamiseen suhteen, joten sain tälläkin kertaa lähteä kisoihin puolivalmiin koiran kanssa...No tulosrivi oli juuri sellainen kun olisin voinut etukäteen veikata..Sen mitä Sani osasi, se teki. Ja ne epävarmat jutut oli epävarmoja myös kokeessa. Mun suurin tavoite ennen kisoja oli, että vire pysyisi koko kokeen ajan ja tämä onnistui hyvin! Sille iso jeee:) Tässä pisteet selitysten kera:

Paikalla makaaminen 8 (ekaa kertaa mua hiukan jännitti, että pysyykö Sani paikallaan, kun tuuli paukutti ja rieputti toimitsijoiden telttakatokseen kiinnitetty isoa pressua varsin äänekkäästi koko paikallaolon ajan. Sani ei paukkuja pelkää, mutta kun ei tuollaista häiriötä olla ikinä treenattu, niin...sen verran taisi vaikuttaa, että oli kuulemma hiukan kääntynyt vinoon, josta suoristi yrittäessään napata ohi lentäneen ampiaisen, sen jälkeen oli vielä kerran hieman liikahtanut. Ikinä ennen ei ole paikalla olossa liikahdellut, joten pistän, ainakin toistaiseksi, moisen liikehdinnän pressun syyksi;))

Seuraaminen 7,5 (edisti reilusti koko seuraamisen ajan ja pari ilohaukahdusta. Omaan makuun ei niin intensiivistä mitä treeneissä, mutta kivaa iloista tekemistä)

Liikkeestä istuminen 0 (jäi seisomaan, en tiedä miksi, koska treeneissä tää on erittäin varma liike! Ainut liike joka yllätti...)

Luoksetulo 9 (Tuomari ei selittänyt miksi pistevähennys ja ei oo videota, mutta oisko jompi kumpi pysähdys sitten saanut olla inasen napakampi, en tiedä?)

Ruutu 0 (Lähti eka käskyllä muutaman metrin päässä olleen kehänauhaa paikallaan pitäneen tiiliskiven luo. Uusi käsky, jolla lähti vähän diipadaapa -laukalla ruutua kohti. Hetken jo mietin, että meneekö neiti oikeasti ruutuun, mutta kaarsikin ruudun vieressä olleen kehänauha tiiliskiven luo. Kutsuin pois.)

Hyppynouto 9 (en tiedä mistä piste lähti?)

Metalli 10 :)

Tunnistusnouto 0 (Toi oman, mutta käytti sitä ennen varmaan kaikki muut suussa)

Kauko-ohjaus 0 (Ekalla seiso-käskyllä katseli viereistä EVL-kehää, joten ei kuullut eikä noussut, muut vaihdot hyvät, paitsi istumasta seisomaan noustessa sekotti tokon ja koiratanssin ja menikin kumarrus asentoon, meinasin purskahtaa nauruun:D Tuomariakin nauratti:))

Kokonaisvaikutus 8 (Tuomari sanoi, että koira kyllä haluaa tehdä, se ei vaan aina ihan tiedä mitä sen pitää tehdä:))

Pisteet 144 ja VOI0. Vaikka pistesaldo jäikin pieneksi, niin oon ihan hirmu iloinen, että käytiin kokeilemassa. Jäi tosi hyvä fiilis! Viilattavaa riittää, mutta mitään super-isoja ongelmia en koe, että meillä on. Toistoja, varmuutta, häiriötreeniä ja yleensä vaan ahkerampaa treenailua!! Siinä se tie onneen uskoisin:)

Oli myös kiva nähdä Tipin puoliveli Surku tokohommissa, kyllä olikin kertakaikkisen ihanan iloista menoa:) Ja Marialle vielä iso kiitos hyvistä vinkeistä!! Tuli niin paljon uutta ajateltavaa ja uusia ideoita ja ahaa-elämyksiä tuleviin treeneihin!! Kirjailen ne tuonne treeniblogin puolelle vielä tarkemmin, mutta tiivistettynä jatkossa aion palkata enemmän ja yllätyksellisemmin:)

Että sellaset kisat. Tekisi niin mieli jo kattella kalenterista seuraavat kisat, mutta jospa nyt hetki maltetaan treenata:)

Piipasen kanssa ollaan myös tokoiltu itseksemme aina silloin tällöin. Tässä pientä pätkää meidän osaamisesta tällä hetkellä:) Lisähuomautuksena: siinä lopussa tarkoitus oli heittää pallo koiralle, EI pallolla koiraa...:P

Piipan tokovideo

Ja sit vähän pennuntuoksua tähänkin päivitykseen..

Torstain vapaapäivän kunniaksi kävin halittelemassa tollasia ja sit siellä oli tämmösiäkin pikku muruja


Oijoi, kun oli ihania pikku hännänheiluttaja pusuttelijoita!! Näin myös Sanin Barbi-äidin samalla:) Vauhdikasta oli äiskän 9vee meno ja niissä on Sanin kanssa kyllä tosi paljon samaa, niin ulkonäössä, luonteessa kuin eleissäkin! Yhtä ahneitakin ovat:) Kiitos vielä Porvoon suunnalle kivasta torstai päivästä!!

Mulla on meijän Ruotsin reissun raporttikin tekemättä, mutta nyt en jaksa enää alkaa siitä kirjuutella. Seuraavassa päivityksessä sitten:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti