keskiviikko 20. helmikuuta 2013

rakennetta ja liikkeitä + jumppavideo:)

Olipahan mielenkiintoinen sunnuntai mielenkiintoisen aiheen parissa. Olin siis kuuntelemassa Leena Piiran luentoa aiheesta koiran rakenne ja liikkeet. Asiaa käytiin läpi niin kuvien kuin paikalla olleiden esimerkki koirien kera. Katsottiin miltä koiran kuuluu näyttää seistessä, istuessa, maaten ja liikkuessaan eri askelajeissa. Poikkeamat ideaalista kertovat aina jostain, syy voi olla esim. rakenteellinen, toiminnallinen, jumi tai kireys jossain, kipu, joskus myös ihan vaan tapa tai tempperamenttiin liittyvä seikka. Ajatus oli, että opitaan katsomaan omia koiria, miltä ne näyttää normisti, jotta opittaisiin myös huomaamaan jos asennoissa tai liikkeissä alkaa esiintyä jotain normista poikkeavaa. Näin ne saisi hoidatettua ennenkuin pääsevät pahenemaan. Piira painotti, että liian tarkkaan ja suurennuslasilla ei kuitenkaan saa alkaa kytätä:) Paljon puhuttiin myös ennaltaehkäisystä. Hyvät lämmittelyt / jäähdyttelyt, säännölliset lihashuollot, lenkittäminen mahdollisimman paljon pehmeällä alustalla (esim. metsä) ja kaikilla askellajeilla (kävely, ravi, laukka), huili/palautuspäivät kisojen jälkeen. Varsinkin urheilukoirilla kannattaa myös käyttää ennaltaehkäisevästi lisäravinteita (nivelaineet, b-vitamiini, magnesium) heti harrastuksen aloittamisesta lähtien. BOT-tuotteet ja magneetti-tuotteet ovat myös hyviä ennaltaehkäisemään jumien ja muiden syntymistä. Paljon oli asiaa ja tosi mielenkiintoinen ja antoisa päivä!! Näitä lisää:)

Huomenna aloitetaan Sanin kanssa doboilu:) Nimi onkin lähes ainut mitä lajista tiedän, niin ja, että siinä on jumppapallo:) Hauskaa, odotan innolla! Kurssia ootellessa jumppailtiin pitkästä aikaa pallon kanssa:) Hyvin Saniainen edelleen pallon päällä pysyy, otin vähän videotakin:) Ja toki Tipi ja Saana pääsi myös jumppailemaan/temputtelemaan! Niistäkin pätkät tuossa videolla:) 

tytöt jumppaa

Huomenna vapaapäivä, jeeee:D

3 kommenttia:

  1. Leena on ottanut mun kautta magneettikorut (Energetix) myyntiin.. Että jos kiinnostaa kokeilla omilla koirilla/itselläsi niin ota yhteyttä :)

    VastaaPoista
  2. Temppuilijat kiittää:)

    Ja Lea kyllä kiinnostaa!! Kun taas nähdään jossain kisoissa, niin saat pitää kunnon esittelyn mulle:D

    VastaaPoista