perjantai 5. heinäkuuta 2013

Tokon SM-kisat nähty ja kisattu:)

Terkut lomalta! Ihanaa on :)Ekaa lomaviikkoa siis vietellään ja kerrassaan kivaa on ollut! Kerrassaan kiva oli myös meidän loman-aloitusreissu Pieksämäelle TOKOn SM-kisoihin! Perjantaina "karkasin" jo kahdelta töistä ja neljältä startattiin kohti viikolopun koitosta:) Autoseurueeseen kuului mun ja Sanin lisäksi Leena ja Danny-bortsu, Mikaela ja Taavi-sheltti sekä Laura ja pommit Roope ja Pilvi. Neljän tunnin matka hurahti nopeasti kivassa seurassa ja päästiin viettämään iltaa kauniiseen järvenranta mökkimaisemaan:) Mökillä meitä vastassa oli Miia ja colliet Rilla ja Teppo, Liisa ja cane corso Caro sekä Kati ja collie Emma. Koirat tuli kaikki hyvin toimeen keskenään, joten tunnelma oli leppoisa.Vietettiin iltaa syöden, saunoen ja uikkaillen, oli mukavaa:) Kiitos kaikille vielä mahtavan kivasta seurasta ja Miialle majoituksen tarjoamisesta, oli niin luksusta:)

Kisapäivä aukeni aurinkoisena ja helteisenä...Kisat + helle, ei ehkä se kivoin yhdistelmä!! Viilennysloimi ja energiajuomat matkaan sekä reipas ja iloinen asenne, näillä eväin me lähdettiin kisaamaan, miun kolmansiin ja Sanin ekoihin sm-kisoihin:)

VOI-luokka oli jaettu kolmeen kehään, joista ensimmäisessä paikallaanolo. Oltiin järjestyksessä 25. voi-luokan koira, joten kisapaikalle saavuttuamme kävin kävelemässä Sanin kanssa pikku lenkin, kastelemassa neidin ja loimen viilennyspisteessä sekä hakemassa itselleni aamupala sämpylän. Takaisin tullessa kysäisin paikkamakuukehän sisäänheittäjältä, että missähän vaiheessa kehä on? "Pikkasen" tuli kiire, kun kuulin, että ollaan seuraavassa ryhmässä. Enpähän ehtinyt muuten jännittää yhtään:D Ja onneksi paikallaoloon ei koiraa kauheasti tarvitse viritellä, joten numeroliivi vaan päälle, palkkanamit valmiiksi, koira mukaan ja me oltiin valmiita:) Paikallaolon tuomaroi Ralf Björklund.

Sani meni hyvin käskystä maahan, mutta kun sanoin paikka, niin pongahti istumaan. Uusi käsky ja nyt onneksi jäi makaamaan.

Paikallaolon pisteet 10. Eli tuomari ei nähnyt meidän alun sähellystä. En valittanut! Itse paikallaolo sujui pisteistä päätellen oikein hyvin.

Seuraavan kehän tuomaroi Kaisa Poutanen. Liikkeinä oli seuraaminen, luoksetulo, hyppynouto ja tunnari. Seuraamiskaavio oli normaalia lyhyempi (oli ollut kuulemma myös alo- ja avo-kehissä). Iso hatunnosto, että tuomarit (vai liikkeenohjaajat?) huomioivat helteisen sään ja antoivat koirille hieman helpotusta. Tosi hienoa koirien ehdoilla menemistä! Helteen sietokyky ei kuitenkaan ole mikään opetettavissa oleva asia! Ja tässä meidän pisteet tästä kehästä:

Seuraaminen 8 (Muistaakseni ihan ok seuraamista. Yksi perusasento oli hidas ja Sanihan edistää...en muista oliko jotain muutakin?)

Luoksetulo 9 (Oikein hyvä. Tosi nätit ja täpäkät pysähdykset. Hieno Sani!)

Hyppynouto 7 (Pälli ohjaaja heitti kapulan niin pitkälle, että se melkein vieri ulos kehästä. Onneksi pysyi kuitenkin kehän sisällä, mutta meni niin syrjään, että Sanin tullessa takaisin, oli pakko antaa uusi hyppy-käsky, muuten olisi juossut hypyn ohi.)

Tunnari 0 (Toi oikean, mutta käytti sitä ennen yhden väärän suussa. Tätä ei ole esiintynyt treeneissä enää aikoihin, mutta kisatilanne on vaan niin eri..)

Kokonaisvaikutus 7 (haukkui taas liikkeiden välissä jonnin verran..siitä varmaan ainakin meni pisteitä...)

Tunnarin mentyä nollille tiesin, että ykköseen meillä ei ole enää mahdollisuutta. Ei näillä tuomareilla eikä tällä osaamisella! Mutta se ei haitannut yhtään! Olin vaan ihan super-super iloinen siitä miten hienosti Sani toimi ja tsemppasi helteestä huolimatta!! Mun ihana tokokaveri!!!

Vikan kehän kanssa kävi vähän tylsästi... kun meitä edeltävä koira tuli kehästä, niin kehäsihteeri ilmoitti, että tässä välissä 25 minuutin tauko. Eikö näitä taukoja olisi oikeasti voinut merkata jo kisakirjeeseen? Siis, että minkä numeron jälkeen pitävät ne! No onneksi Sanin virittely on suht helppoa, joten yksi turha virittely siellä välissä ei sinänsä haitannut, olisi vaan ollut reilumpaa tietää etukäteen... Vikaan kehään mentiin taas Ralfin arvioitavaksi ja tässä pisteet:

Ruutu 7 (Meni hienosti keskelle, josta käskytin suoraan maahan. Mutta lopussa tuli vahingossa seuraamaan mun oikealle puolelle. Hups, tää loppu-osan treenaus jäikin vähän pienelle, kun keskityttiin treeneissä enempi vaan tuohon ruutuun menoon)

Liikkeestä istuminen 9,5 (olin ihan varma, että nollataan tää liike, kun kehän ulkopuolella ei meinannut istua millään vaan jäi aina seisomaan, mutta kehässä hieno istuminen. Hassu koira!)

Metallinouto 8,5 (Aika kevyt puruote ja palautti hitaampaa kuin haki...pakko nyt etsiä meidän metallikapula jostain ja treenata tää paremmaksi)

Kauko-ohjaus 6 (Ekan vaihdon nousi vasta tokalla käskyllä ja seisomisesta valahti kaksi kertaa istumaan ennen aikojaan. Juma, että toi 5 sekunnin vaihtoväli on meille vaikee. Sani kerkii aina kokeilla siinä kaikkea. Katseli myös vähän väliä mitä muissa kehissä tapahtuu, joten virekään ei ollut enää parhaimmillaan)

Kokonaisvaikutus 8 (haukahteli jälleen...)

Kokonaispisteet oli 227p eli VOI 2-tulos. Sijoitus oli 16./47. Voihan Saniainen minkä teit, meidän parhaat pisteet tähän mennessä ja ne tulee tuollaisissa olosuhteissa!! Eikä edes ne pisteet vaan se kaikki muu! Miten tuo koira toimi, vaikka oli isot kisat, pitkä päivä, liki 30 astetta lämmintä.. Ei voi mitään, mua hymyilyttää:)  Mun rakas pieni ketunpoika *sydän*

Viisas ja niin mahrottoman söpökin :D

Kokeessa tuli aika hyvin selville mitä kaikkea tarttee nyt treenata. Mutta mä olen lomalla ja varmaan vähän kajahtanut tästä kaikesta helteestä...ilmoitin Sanin kokeeseen parin viikon päähän:D Niin jännää, treenailut jatkuu....


2 kommenttia:

  1. Ei se ykkönen kaukana ollut! Hitsin tunnari, mutta onnea muista hienoista pisteistä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi :) Tosi hyvä mieli jäi kisoista, vaikka kaikki ei ihan putkeen mennytkään! Paljon onnistuneita juttuja kuitenkin:)

    VastaaPoista