sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mistä on hyvät agilitykoirat tehty?

No niistä taitavista ohjaajista tietenkin :D

Olin buukannut vuoden toiset aksakisat Juhannukselle Tuorlaan, perinteisesti :) Kaksi starttia perjantaina ja toiset kaksi lauantaina. Ennen kisoja käytiin ottamassa kenraalit Caloanderin Jennan treeneissä Lohjalla. Edellisten epäonnisten treenien jälkeen nää oli oikein fiiliksenkohotustreenit :) Ja hyvään saumaan tuli, me niin tarvittiinkin vähän uskonpalautusta omaan osaamiseen!

Rata oli haastava, mutta tosi kiva. Vähän tekniikkaa ja vähän suoraa luukutusta ja päästiin taas leijeröimäänkin ;) Keskustan hyppypyöritys oli tosi hankala... tekniikat ei ole mun vahvuus ja vielä haastavampaa on, kun niitä joutuu tekemään monta peräkanaa :P Mutta kasattiin se pätkissä ja kas kummaa lopulta koko tekniikkapläjäys-härdelli putkeen nollalla läpi :) Jei hyvä me ja Jennan hyvät ohjeet!! Erityisesti saatiin kehuja valssin merkkauksista ja tiukoista käännöksistä :)

Putkilla leijeröinti oli tällä kertaa ihan pala kakkua Tipille:D Pikkasen eri meininki, kuin niissä viime viikon treeneissä :) Jenna sanoi, että hän niin toivoisi, että käytettäisiin näitä tekniikoita myös kisoissa, kun ne kerran meiltä näin hyvin onnistuu...Täytyy yrittää uskaltaa jossain vaiheessa...;) Mun suureksi yllätykseksi myös putki-A erottelut toimi aivan huisan hienosti!! Siis kuinka ihmeessä Tipi voi muka osata tuon erottelun? Viime treeneissä ei osannut sitä(kään) ja nyt se meni kuin vettä vaan, hih :D Kiitokset Jennalle aivan super-kivoista treeneistä jälleen kerran. Siinä on kyllä kouluttaja, joka osaa muuttaa vaikeatkin jutut helpoiksi :)

Piipa juhannuskisoissa
Kuva Sirpa Saari

Hyvillä mielin suunnattiin siis perjantaina Tuorlaan:) Molemmat perjantain radat vaikutti rataantutustumisissa tosi kivoille ja mentäville. Eikun kisaamaan...

Eka radalla Tipi otti kisa-uransa ekan kontaktivirheen puomilta...me törmättiin kun olin totaali-myöhässä ohjauksessa..tein vallan hienon pyllähdyksen putkelle...ja sit homma levisi niin totaalisesti, että ainoastaan loppusuora meni suunnitelmien mukaan ja kaikissa muissa kohdissa olin ihan eri puolella kuin olin suunnitellut... ja tämä kaikki siis yhdellä radalla :D Ja tulokseksi vain vitonen (se kontakti) ja 4.sija...siis voi hyvää päivää :D Oli kyllä meidän huonoin vitonen ikinä :D Aika oli kolmanneksi nopein, joten ei muillakaan ihan putkeen ole mennyt ;) Onneksi siinä törmäyksessä ei käynyt mitään!! Ei se oikeasti ole ihan vaaratonta olla huono ohjaaja:(

Sirpa Saari on hienosti onnistunut ikuistamaan Tipin elementissään ;)
 
Hyppikselle oli laitettu alun keppien tykö putki ansa, jonka ajattelin blokkaavani sijoittumalla keppien oikealle puolelle. Suunnitelma hyvä, toteutus huono! Unohdin ottaa koiran mukaan ohjaukseen ja sinne se livahti putkeen, kääks :D Sit taas vähän sipsuttelua mun osalta, jonka ansiosta en lopulta ehdi ohjaamaan yhtä hyppyä...siitä sitten räpellettiin suht puhtaasti maaliin. Mutta siis putki livahduksesta HYL.
 
"Ohjeita! Ohjeita!!! OHJEITA!!!!!" :D
Kuva Irene Vinha
 
Lauantain radatkin oli varsin kivan oloisia, ei mitään hirmu vaikeaa tai mahdotonta..kyllä meidän näistä pitäisi selvitä...niin...;)
 
Eka radalla Tipi juoksee jostain syystä puomin ohi (en tiedä miksi?), mutta nyt pysähtyy hyvin alastulolle :) Sitten "kylmän rauhallisesti" vedän neidin väärään päähän putkea..miten tää oikeasti on näin vaikeaa;) Sieltä Piipa nappaa vielä muurin ylimääräisenä ja kyntää samalla vähän maata:( Kepeillä vika väli jää pujottelematta, otan tästä täysin syyn itselleni! Varmasti vedätän tai jotain ihan liikaa!! Hylly alla niin ei jääty korjaamaan. Seuraavalla kuudella esteellä jää suunilleen joka kolmas este ottamatta ja An ja keinun kontaktilta karkaa ilman lupaa...Voi mitä juhannus-sähellystä :D
 
Ja näin saadaan mutkat suoriksi ;)
Kuva Irene Vinha
 
Ja taas mennään :D
Kuva Irene Vinha
 
 
Vika radalla kuvaajalla sekoittui on ja off nappi, joten rata ei tullut videolla :D En enää muista mitä siellä tapahtui, muuta kuin, että hyllyrivi kasvoi ;)
 
On se vaan suloinen *sydän*
Kuva Irene Vinha
 
 
Joten samalla kaavalla jatkettiin kuin viime juhannuskisoissa, joista siis myöskin saldona 3xHYL ja vitonen... perinteitä noudattaen tänäkin vuonna ;) Ja sama videon muodossa:
 
 
Että näin :D Nadja ehdotti, että ehkä me tarvitaan lisää kisoja alle, jotta saadaan enemmän rutiinia tekemiseen. Voi pitää paikkansa!! Mulla siis hajoaa ohjaus ihan täysin heti ekaan virheeseen, joten voi hyvinkin olla, että kokemus toisi varmuutta. Olen nyt katsonut meille muutamat kisat heinäkuulle. Tavoitteena hakea kisarutiinia, nollia en edes toivo tai halua! Me ei tod olla valmiita kolmosiin!! Miljoonat kiitokset vielä Sirpalle ja Irenelle ihanasti kuvista!! Aivan mahtavaa saada näitä kuvamuistoja :)

Keskiviikkona saatiin tuurausvuoro Niinun treeneihin Espooseen. Tehtiin ihan tosi hauskaa luukutusrataa:) Keskityttiin tosi paljon ennakointiin, siihen, että ohjaus alkaa jo siellä 1-2 estettä etukäteen eikä vasta ennen suoritettavaa estettä :) Vitsi miten hienoja käännöksiä, ohjauksiin tuloja ja lähetyksiä saatiin, kun osasin ennakoida:) Ja tehtiin taas aivan huisan upea putki-puomi erottelu!! Kai mun on uskottava, että Tipi osaa tän:) En vaan tajua miten se on mahdollista, kun ollaan viimeksi treenattu näitä joskus ikuisuus sitten..Viisas-taitava-super-Piipanen! Todelliset hyvänmielen treenit nämäkin!! Ja kiva nollaus noihin juhannuksen räpellyksiin:)

Mua kyllä hiukan hirvittää treenailla näin helteellä. Kuulin juuri kaverin koirasta (sterkattu pk-collie), joka sai lämpöhalvauksen kesken koiratanssitreenien. Teki ihan super-suoritusta ja sit ihan yhtäkkiä oli vaan jalat lähteneet alta;( Pistää kyllä miettimään, että kuinka paljon sitä uskaltaa koirien kanssa aksata tai tokoilla helteellä..Viilennysloimeakaan kun en oikein tohdi käyttää ennen suoritusta(siis agilityssa), kun eikö se vähän niinkuin vesitä lämmittelyn idean..? Onneksi meillä alkoi nyt treeneissä kesätauko, niin ei tartte stressata tämän asian kanssa:) Kisasuoritukset on niin lyhyitä, että luulisi ettei niistä vaaraa, kun vaan juotan koiran ennen ja jälkeen suorituksen hyvin. Kyllä vaan tieto lisää tuskaa, tässäkin asiassa...

Tuli oikein jaaritus-päivitys taas ja olen ihan naatti pitkän viikonlopun jäljiltä...joten tokon SM-kisa raportti tulee ehkä huomenna...ja mullahan alkoi nyt loma, joten päivityksiä saattaa olla muutenkin vähän tiuhempaan tiedossa..jos me vaan ehditään kaiken lomailun keskellä:) Ihanata, ihanata!! Ja nyt hyvät yöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti