keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

fyssarilla, tokomietteitä ja kuvia

Sirpa Saari oli saanut näpsäistyä kivat liikekuvat mun tytöistä, joten tässä vielä pari kuvaa sunnuntain näyttelystä...

Pipan menoa..
 
Ja Santsun askellusta...
 
Iso kiitos Sirpalle kuvista!! Ihana saada näitä kehässä tallennettuja hetkiä muistoksi itselleen :)
 
Unohtui viime postaukseen laittaa, että viime viikolla käytiin taas moikkaamassa fyssari-Patriciaa, pelkästään Tipin kanssa tällä kertaa. Käytiin tsekkaamassa missä kunnossa neiti nyt on, kun viimeksi oli niin kovin jumissa. Ja olen niin-niin-niin iloinen, että nyt Piipanen oli loistavassa kunnossa :D Ja ollaan sentäs aksattu ja tokoiltu tosi ahkeraan, eli ei todellakaan vietelty mitään rauhaisaa elämää :) Ja silti ei tietoakaan mistään jumeista, Patriciakin onli tosi tyytyväinen!! Ainoastaan rangassa oli pientä kireyttä, mutta Patricia sanoi, että se on todennäköisestä ihan vaan seurausta, kun on kovin, kovin eloisa koira, jolla saisi olla paremmat syvät lihakset. Juteltiin jumppaliikkeistä ja siiten miten ne oikeaoppisesti pitäisi tehdä. Tipihän suorittaa kaikki temput ja jumpat aina "melko" vauhdikkaalla tempolla, esim peruuttaessa lähes pomppii taaksepäin. Kun syviä lihaksia treenatessa liikkeet pitäisi nimenomaan tehdä hitaasti ja rauhallisesti, niin että koira joutuu miettimään jokaisen jalan käyttöä erikseeen. Vauhdissa ne jalat vaan tulee mukana ja silloin syvät lihakset ei juurikaan joudu hommiin. Mitään uusia liikkeitä ei saatu, vaan nyt aletaan treenata tuttuja juttuja vähän rauhallisemmalla temmolla. Ei oo muuten helppoa tuollaisen elohiiren kanssa;) 
 
Taisin jossain aikaisemmassa päivityksessä mainita, että ollaan viime aikoina tokoiltu tosi ahkeraan. Varmaan semmoiset 3-4 kertaa viikossa. Normi tokoharrastajalle tuo nyt ei ole määrä eikä mikään, mutta tällaiselle laiskiaiselle se on suuri saavutus;) Ihana fiilis tuntea olevansa ahkera :D Tästä kyllä suuri kiitos kuuluu Ilselle ja issikkatytöille, jotka on valmiita tokoilemaan ilmalla kuin ilmalla ja innostaa meidätkin aina mukaan!! Monesti on laiskottanut, kunnes Ilselta on tullut viesti "mennäänkö treenaamaan?" ja niin me on menty:) Ihana kun on tällaisia ystäviä!!
 
Sanin osalta voi-voi liikkeet on melkoisen hyvällä mallilla. Eniten työsarkaa on ruudussa...Paikka on edelleen vähän hakusessa ja haluaisin Sanille vielä suuremman "palon" ruutua kohtaan. Menee kyllä laukalla ruutuun, mutta kun mä haluaisin, että se ampuu sinne ihan sata lasissa....Vannoin joskus, etten ikinä enää käytä namikuppia ruudussa, kun mulla aikanaan meni vuosi opettaa Saanalle, ettei ruudussa haistella...No nyt olen syönyt sanani Sanin kanssa. Toivottavasti en joudu katumaan tätä päätöstä!!
 
Täydeltä kisamatkalta lähetettynä mini-ruutuun. Huomaa, että paikan kanssa saadaan vielä tehdä hommia:) Tosin tässä ollaan kuitenkin ruudussa, aina ei osuta edes sinne ;)
 
 
Parisen viikkoa sitten treenattiin Mikaelan, Taon ja Taavin kanssa. Liikkuroitiin toinen toisillemme ja vitsit miten paljon sain irti näistä treeneistä!! Sanin tunnari on tosi hyvällä mallilla tällä hetkellä. Haistelee rauhassa, eikä nostele vääriä. Vähän malttamaton on kyllä edelleen ja jos oikean kapulan löytäminen kestää, niin silloin saattaa käyttää väärää suussa ja kerran toi jopa väärän. Mutta 95 prosenttisesti tää liike kuitenkin onnistuu!! Paitsi kun kuvioon otettiin liikkuri, niin saatiin uusi ongelma esille..Sani yrittää palauttaa kapulan liikkurille :D Häiriöherkkyyttähän tuo on, joten tähän ei auta kuin treeni, treeni, treeni!!
 
Nuuhku-hommissa
 
Muiden liikkeiden osalta tehdään Sanin kanssa lähinnä ylläpito-treeniä. Kesäkuun loppu (ja sm-kisat) lähenee, apuva :D 
 
 
 
Piipan kanssa ollaan työstetty alo-juttuja ja siinä sivussa vähän ruutua ja noutoa. Seuraaminen alkaa olla aika kivalla mallilla, kestävyyttä/pituutta toki tarvitsee treenata lisää. Seuratessa Tipillä on hassu tapa puhkua tai olisiko kuvaavampaa sanoa, että seuratessa se hengittää kovin äänekkäästi :D Ei siis piippaa, eikä hauku vaan "tuhahtelee". Mikaelan mielestä tää ei ollut millään muotoa häiritsevää, kuulemma päinvastoin :) Mua kyllä vähän meinaa aina hihityttää ;)
 
 
Tipin seuraaminen on tosi intensiivistä, mutta reagoi vielä melko helposti häiriöihin...


Oho kamera!
 
Liikkeestä seisominen ja maahanmeno onnistuu puoliksi hyvin eli alkupuolen osalta :) Se loppupuoli (eli kun palaan koiran luo) on vielä vaiheessa. Varsinkin seisomisessa Tipi liikkuu tai vähäntäänkin teputtaa tassuilla niin mielellään. Treenaillaan siis aika paljon etupalkan kanssa. Kyllä tää edistyy, hitaasti, mutta varmasti!
 
Etupalkan kyttäystä...
 
Luoksetulo on ok! Hyppyä meillä ei ole, joten sitä ei olla treenailtu. Tosin sen möllikokeen perusteella hypyssä tuskin tulee olemaan mitään ongelmia ;) Paikkamakuussa menee vinoon ja käyn edelleen välissä palkkaamassa. Voi olla, että pysyisi ilman välipalkkojakin, mutta pelaan mieluummin varman päälle :)
 
"Tassu lipassa" valmiina hommiin!!
 
Saana pääsee myös aina treenailemaan jotain! Tottakai!! Me lähinnä höpsötellään, tosin nyt viime aikoina Saana on tehnyt niin hienosti hommia, että mietin taas hetken josko senkin kanssa pitäisi mennä vielä kokeilemaan kokeeseen. Mutta totuuden nimissä, mulla ei kyllä riitä aika kolmen koiran tavoitteelliseen treenaamiseen, se vaatii niin paljon. Ja Saanalle on varmasti ihan sama kisataanko me vai ei...Tärkeintä on varmasti, että pääsee vaan tekemään yhdessä :) Joten jatkamme höpsöttely linjalla:D
 
Saanan ruutu on muuten tosi liikkis tai se miten se aina muistaa sen:) Vaikka olisi mimmoinen tauko välissä, se aina muistaa ja syöksyy sinne innolle. Paikka on ihan kadoksissa, mutta se into ruutua kohtaan..sen saman innon haluaisin myös Sanille:) Jotain olen siis Saanankin koulutuksessa osannut tehdä oikein:) 


Motivaatio on sitä, että unelmien ylle vedetään työhaalarit.
- Parker Robinson-Nyt vapaapäivää viettelemään!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti