sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

vuoden ekat näytelmät

Vapaapäivä ja kello soimassa 06.15!! Jep, jep, se on se koiraharrastajan normi-sunnuntai :D Tällä kertaa ei suunnattu treeneihin, eikä kisoihin, vaan pitkästä, pitkästä aikaa näytelmiin. Kävi muuten oikein klassisesti, että viikko ilmo-ajan päättymisen jälkeen molemmat typsyt aloitti karvanlähdön, joten kesävaatteissa saatiin siis tepastella kehään :) Narttujen omistajan onnea...Näyttelypaikka oli ihanan aurinkoinen Salo ja tuomari herttainen Irlantilaistäti Fiona Clarke, joka kovasti rapsutteli ja jutteli koirille :) Hampaat syynäsi ja laski varsin tarkkaan, ihan viimeisiä poskihampaita myöten. Molemmat tytöt sai kehut täyden hampaiston lisäksi myös kauniista, puhtaista hampaista! Ihana kun tämmöisetkin asiat huomioidaan :)

Piipasen vuoro oli ensimmäisenä. Mulla tuli hetkellinen totaali blackout, että miten neljä sanotaankaan englanniksi, oikeesti voi hyvää päivää! Tuomaria vaan nauratti ja totesi Tipille hihitellen, että "mommy almost forgot your age" :D Totesi myös, että "Oh, you are strong". Tiedä sitten tarkoittiko lihaksia vai luustoa:) Liikkeetkin meni tänään loistavasti, kun Tipi ei haistellut yhtään maata, jeee :) Arvosteluista voisi sanoa, että lyhyestä virsi kaunis;) Tässä tuomarin arvio Tipistä:
 
Beautiful teeth. Good reach of neck. Beautiful movement. Very confident.
AVO ERI

Hyvin itsevarma pieni sininen :) Jessus tuo häntä on piiitkä ;)
 
Saniainen korkkasi veteraani luokat ekaa kertaa. Olin harjannut irtokarvoja irti koko edellisen viikon ja edellisen illan ja useamman kerran ennen kehään menoa..ja silti kun tuomari silitti Sania selästä, niin karvapilvi vaan pöllähti. Tuomari totesi, että "jahas, karvanlähtö, mutta älä huoli en sakota siitä, minullakin on turkkirotu" :D  Tällaisen arvion Sani sai:
 
Excellent teeth. Beautiful expression. Beautiful reach of neck. Beautiful mover.
VET ERI 4
 
Kaunis-ilmeinen neiti kettunen :)
Sani näyttää muuten tässä paljon turkikkaammalta mitä se oikeasti on :D
 
Meillä oli reissussa mukana ihan omat kannustusjoukotkin, kiitokset ihan parhaasta matka- ja kehänlaitaseurasta ja kuvailu-avusta Reetta, Heidi ja Kumpa!!! Ihanaa, kun lähditte mukaan, oli jätte-kivaa :D Nyt on näytelmät korkattu ja voidaan jäädä taas näyttelytauolle :D Vaikka tämä tuomari ymmärsikin, että karvanlähtö on täysin luonnollinen, jokaiselle koiralle tuleva "ilmiö", niin valitettavasti osa tuomareista rankaisee siitä varsin ankarallakin kädellä, joten palaamme asiaan ehkä syksyllä...ehkä ;)
 
Kotiin kun päästiin, niin oli ihan pakko ottaa parin tunnin päikkärit. Illasta vielä lenkki koko trion, mun äidin, Reetan, Tillin ja pikku-jellona-Kanelin kanssa Märkiössä. Kivan päivän kiva ilta. Nyt me ollaan aika valmista kauraa nukkumaan. Huomenna työpäivä ja kello soimassa vasta 08.15, ihanan myöhään ;) Hyvät yöt!

2 kommenttia:

  1. Ihanat arvostelut, kun hampaat on mainittu ekana :) Ja sitte mun täytyy kertoa,kun kerran ekoissa näyttelyissä jännitin hirveesti, kun piti englanniksi sanoa koiran ikä (siis vaikka osaan sitä mielestäni hyvin). Mietin valmiiksi päähäni, että vastaan two years old. Ja sitten kun tuomari kysyy, jännitän niin että vastaan two old. Näin tuomarin hämmentyneen ilmeen ja saman tien tajusin mokani. Ei ihme, että tuomari meni oudon näköiseksi, kun omistaja koiraansa liian vanhaksi moittii :D

    VastaaPoista
  2. Hih, ihana :D Voin niin kuvitella tuomarin ilmeen ja sinun ajatukset, kun tajusit mitä sanoit :D

    VastaaPoista