tiistai 6. elokuuta 2013

Open show ja kuvia

Käväistiin viikonloppuna jälleen Tuorlassa, mehän aletaan kohta olla ihan vakiokalustoa ;) Tällä kertaa siellä oli Turun shelttikerhon järjestämä shelttien open show eli epävirallinen näyttely. Tosi kiva ja tunnelmaltaan leppoisa tapahtuma, näitä saisi olla enemmänkin! Koko poppoo oli mukana, mutta koska narttujen tuomarina toimi Marita Axi, niin Sani sai, sattuneesta syystä, esiintyä vain cheerleaderin osassa:)

Piipa pääsi ekana kehään ja keikaili itsensä avonartuissa (2-5v) sijalle 2./6. Kirjallisen arvion lisäksi tuomari antoi kilpailukehän päätteeksi kaikista myös suullisen arvion. Tipistä sanoi, että hyvin terve rakenteinen, hienosti liikkuva, erittäin itsevarma koira, jonka merleväri saisi olla puhtaampi :)


Pieni, vähän ylpeä, sininen :D
Kuva Sirpa Saari
 
Saatiin siis myös kirjallinen arvio, joka oli rasti ruutuun tyyppinen + tuomarin lisäkommentit. Tipin arvio kuului seuraavasti:
 
Yleisvaikutelma : Rodunomainen
Koko: ihannekokoinen
Luonne: ystävällinen
Kallo: hieman leveä
Otsapenger: hyvä
Kuono-osa: hyvä, hyvin pyöristynyt, hyvä alaleuka
Silmät: sopivat, vähän pyöreät
Purenta: leikkaava, kaikki hampaat
Korvat: sopivat, hyvin taittuneet
Kaula: voisi olla hieman pidempi
Runko: sopiva kokoon nähden
Rintakehä: sopiva
Eturaajat: hyvä luusto kokoon nähden, lyhyt olkavarsi
Takaraajat: Hyvin kulmautuneet
Häntä: sopiva
Liikkeet: liikkuu sujuvasti takaa ja edestä
Väri: blue merle, voisi olla parempi
Turkki: kesäturkissa, väri voisi olla parempi
 
 
Tukka putkella mennään :)
 
 
Kuvat Sirpa Saari
 
Saanan vuoro oli viimeisenä. Narttujen veteraani luokassa oli Saanan lisäksi vain yksi osallistuja Ihanaínen Nekku (C.I.B ja moninkertainen MVA Anyway Cream future). Saana jäi oikeutetusti toiseksi:) Nekku oli lopulta koko näyttelyn ROP, joten ei todellakaan huonolle hävitty:) Tuomari sanoi, että molemmat veteraanit ovat hienossa kunnossa, hyvin hoidettuja ja upeita rotunsa edustajia, joista nuoremmat voivat ottaa mallia:) Sanoi, että Saana jää kakkoseksi pystyjen korviensa ja kookkaan kokonsa takia.
 
Iloinen kehäkettu :)
kuva Sirpa Saari
 
Saanan kirjallinen arvio kuului seuraavasti:
 
Yleisvaikutelma: Hyvin rodunomainen, erinomaisesti hoidettu koira
Koko: 39cm
Luonne: ystävällinen
Kallo: litteä, erittäin hyvä
Otsapenger: hyvä
Kuono-osa: Kauniisti pyöristynyt, alaleuka iän myötä vähän kuivunut
Silmät: sopivat, mantelinmuotoiset, kauniit, tummat
Purenta: Leikkaava, kaikki hampaat, hyvin hoidetut
Korvat: Pystyt, erittäin kevyet
Kaula: hyvä
Runko: sopiva kokoon nähden
Rintakehä: sopiva
Etu- ja takaraajat: hyvin kulmautunut edestä ja takaa, vähän pysty olkavarsi, hyvä luusto, erinomaiset polvikaaret ja kulmaukset
Häntä: sopiva
Liikkeet: erinomainen takapotku
Väri: soopeli, kaunis
Turkki: karva vähän pehmeä, mutta turkki runsas
 
Jollain oli vähän hauskaa kehässä:D
 
Kattokaa nyt tota nauravaa naamaa:D Pitäisköhän sitä alkaa taas käyttää näyttelyissä, ihan vaan koska neiti näyttää niin tykkäävän touhusta:)
 
Huomaa, että ollaan viime aikoina tokoiltu, vähän meinasi mennä seuraamiseksi välillä ;)
 
Pönötellessäkin vähän naurattaa:)
Kaikki kuvat Sirpa Saari
 
Näyttelyssä jaettiin myös erityispalkintoja. Tipi voitti lumoavin katse-kilpailun ja Saana oli virkein veteraani:) Saatiin siis kunnon kasa herkkuja kotiin vietäväksi, kyllä tytöt oli iloisia:D
 
Tavattiin näyttelyssä myös ekaa kertaa Saanan puolisisko Dixie, typsyillä siis sama äiti. Siskokset ei ehkä olleet ulkonäöllisesti ihan samasta puusta veistetyt, mutta kyllä se yhteinen piirrekin löytyi..Dixie on kuulemma oikein ahneuden perikuva, kas kun kuulostaakin tutulle ;)
 
Saanan ja Dixien kuvasi Margareta Sundell
 
Kiitos vielä Turun puuhanaisille kivan päivän järjestämisestä!!! Hienosti järjestetty ja hoidettu tapahtuma, jossa ihana tunnelma ja iloiset ihmiset. Säätä myöten ihan nappi tapahtuma! Kiitos Sirpalle jälleen ihanista kuvista, nää kuvamuistot on niin ihania!
 
Kyllä muuten huomaa, että taas ollaan töissä..Olen nyt monena päivänä suunnitellut päivittäväni blogia, mutta aina kun siihen olisi aikaa, niin kello on jo yli puolen yön, niinkuin nytkin.... Kellä olikaan niitä ylimääräisiä tunteja myynnissä? ;) En jaksa päivitella enää mitään treenijuttuja, mutta palataan vielä hetkeksi lomatunnelmiin:) Vikalla lomaviikolla(eli pari viikkoa sitten) saatiin vihdoin toteutettua suunnitelmissa ollut kuvausreissu Elisaareen kera Reetan ja mun äidin. Aiemmat yritykset oli sade torpedoinut ja tämäkin torstai valkeni varsin harmaana. Mutta päätettiin kuitenkin lähteä reissuun sateenkin uhalla. Ja sieltähän se aurinko parin tunnin päästä liittyi seuraan ja jaksoi lopulta möllöttää taivaalla koko päivän. Ihanaa:)
 
Matka itsessään oli jo kokemus, kun ensin mentiin lossilla ekaan saareen ja viimeiset sata metriä seuraavan saareen piti itse soutaa :) Rannassa oli siis soutuveneitä varattuna tätä varten. Typsyt ei ole koskaan ennen olleet soutuveneessä, mutta käyttäytyivät kuin kokeneetkin konkarit :) Hihnoista tosin oli pakko pitää kunnolla kiinni, koska Tipiä varsinkin kiinnosti vähän turhankin paljon airon läiskintä vettä vasten;)
 

Matruusit tarkkoina!
Kuva Kirsi Tuominen
 
Itse saarella kierreltiin ristiin rastiin. Ihana paikka ja niin kauniita maisemia!
 

Polut kulki läpi lehmälaidunten ja peltojen. Sani näyttää tietä!
 

Saanu poseeraa ja Tipikin on ängennyt kuvaan:)
 
 

Portaat, mikä oivallinen poseerauspaikka:)
Kuva Kirsi Tuominen
 

Pipa löysi taas kepin... niin ison, ettei se mahdu edes kuvaan :D
 

Typsyt ja tukkavalo :)


Poseerausta vakavalla naamalla:)
 

Hymyä!
 

Hetki aloillaan
Kuva Kirsi Tuominen
 

Taas löytyi keppi-projekti:)
 

Luonnon oma kuvauskoroke: lahonnut kanto;)
 

Tällaisia portaita jouduttiin ylittämään vähän väliä...
Kuva Kirsi Tuominen
 
 

Sani ja kesän bikini-look!
 

Trio suloiset!
 
Kotimatkalla poikettiin reitin varrella olleeseen rantaravintolaan syömään ehkä maailman parhaat ceacar-salaatit:) Oikeesti, ne oli aivan taivaalliset!! Koska ilta oli vielä nuori ja olokin syömisestä virkistynyt, niin päätettiin koukata vielä Kopparnäsin kautta, kun se siinä matkan varrella oli. Hyvä, että mentiin! Se on kyllä aina vaan yhtä kaunis paikka ja näkemisen arvoinen! Muutama kuva sieltäkin...
 
 


Kuva Kirsi Tuominen


Kuva Kirsi Tuominen
 
Koko päivä (kello 9-22) reissussa taas hurahti, vaikka lenkkeiltyä tulikin ehkä vaan max 10 kilometriä :) Ihania paikkoja, upeita maisemia, mukavaa seuraa, auringonpaistetta ja aikaa vaan olla sekä tietysti valokuvausta aamusta iltaan... Ihan täydellinen päivä siis! :)  
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Taas kerran ihan megahienoja kuvia ihanista tytöistä! <3

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Mia :) Rapsuja teijän laumalle ja mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi jösses miten kauniita kuvia! Jokainen typsy on kaunis mutta Saana on vaan omaa luokkaansa, niin upea kaunotar jossa ei ikä kyllä näy lainkaan <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Nadja :) Saana on kyllä sellainen kultamuru, sisältäkin täyttä kultaa <3 Rapsuja tytöille!

  VastaaPoista